Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Túlórázott, de végül továbbment a Celta! – Videóval

Ott lesz az Eurpa Liga legjobb 16 csapata között a belga Genk, a dán Köbenhavn, illetve a a Shakhtar Donyeck ellen bravúrosan talpra álló  spanyol Celta Vigo is.

(Kép: RC Celta Twitter)

Shakhtar Donyeck – Celta Vigo 0-2 (0-0)
Gól: Aspas (91- büntetőből), Cabral (109.)
Az első mérkőzésen 1:0 a Sahtar javára

Mozgalmas és eseménydús mérkőzésen a Shakhtar sokáig úgy tűnt, eredményesen megőrzi Spanyolországban megszerzett előnyét. Amikor azonban már mindenki kezdte elkönyvelni a döntetlent, és az ukránok továbbjutását, a lefújás előtt büntetőhöz jutott a Celta, melyet Iago Aspas értékesített is. Következhetett a hosszabbítás!
A ráadásban a lélektani előnybe kerülő spanyolok a 109. percben Gustavo Cabral csúsztatott fejesével bevitték a végső pofont az ukránoknak, és a maguk javára fordították a párharc alakulását!

Továbbjutott a Celta, 2:1-es összesítésben!

KRC Genk – Astra Giurgiu 1-0 (0-0)
Gól: Pozuelo (67.)
Az első mérkőzés eredménye 2:2

Annak ellenére, hogy az első meccs eredménye alapján a Genk várhatta kedvezőbben a visszavágót, nagy szükség volt egy hazai találatra, hogy. Alejandro Pozuelo a 67. percben szerzett találata nem csak a győzelmet, de a továbbjutást is jelentette a belgáknak.
Érdekesség, hogy a Genk idén hat meccset játszott a nemzetközi porondon hazai pályán, és mind a hatot meg is nyerte!

https://www.youtube.com/watch?v=Dtl-iL7DYr0

Továbbjutott a Genk, 3:2-es összesítéssel!

FC Köbenhavn – Ludogorets Razgrad 0-0
Az első mérkőzésen 2:1 a Köbenhavn javára

Mint az a lefújás pillanatában kiderült, két, az Európa Ligába a BL csoportköre után becsatlakozó együttes párharca az első mérkőzésen eldőlt! A visszavágón nem feltétlen kerül be a futball klasszikusai közé, azonban a Köbenhavn így is elérte célját és idegenbeli győzelmével továbbjutott.

Továbbment a Köbenhavn, összesítésben 2:1 a dánok javára!