Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kettéválik az amatőr és a kiemelt sport!

A magyarországi footgolf sport idei éve vízválasztó lesz. Gelencsér Gábor, a Magyar Footgolf Szövetség alapító elnöke szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a sportág idehaza 2017-ben, ami a profizmus irányába mozdíthatja a dolgokat. Az idei versenylebonyolítás még izgalmasabb küzdelmeket ígér és újabb golfpálya nyílik meg a footgolfosok előtt. A versenykínálat a már megszokott Footgolf Országos Bajnokság (FOB), a téli versenysorozat és az őszi, nemzetközi megmérettetés mellett idén két pénzdíjas tornával is bővül.

unnamed

– Az amatőr státuszból egy hosszú, rögös úton keresztül juthatunk el odáig, hogy profivá váljunk. Ebben minden klub és játékos támogatására számít a Magyar Footgolf Szövetség, hogy amit 2009-ben elkezdtünk, azt 2020-ig együtt beteljesítsük – fogalmazott a közelgő versenyszezonnal és a távlati tervekkel kapcsolatban Gelencsér Gábor elnök.

Névtelen-1Minimum feltételek

– Ahhoz, hogy az újabb mérföldkövet is maga mögött hagyhassa a szövetség, azaz sportági szövetséggé váljon, már idén sok kritériumot teljesíteni kell. Az egyik ilyen elengedhetetlen feltétel, hogy a hivatalos, országos versenysorozatokon, azaz 2017-es Footgolf Országos Bajnokságon és a 2017/2018-as téli bajnokságon csak az vehet részt, aki az MFGSZ által elismert klub tagja és rendelkezik a szövetség által kiadott versenyengedéllyel – adta meg a sarokpontokat a szövetség. Ez elengedhetetlen feltétele a világranglistán való szereplésnek és a FIFG égisze alatt futó World Tour Major versenyekre való regisztrációnak is. Az amatőr versenyekre ez nem érvényes, azon bárki részt vehet.

Footgolf Országos Bajnokság

Ahogy azt korábban már jeleztük, mint minden esztendőben, idén is lesz új helyszín, az MFGSZ sikeres tárgyalásainak köszönhetően debütál Balatonudvari és még zajlanak a tárgyalások további új helyszínek bevonásáról is. Újdonság, hogy a végelszámolásnál mind a nyolc forduló eredménye számít és a World Tour versenyeken használt pontszámítási mód átvételével még szorosabbá válhat a versengés. Ennek lényege, hogy az első helyezett pontszámának 92 százalékát kapja a második, a második pontszámának a 92 százalékát kapja a harmadik és így tovább. A pontszámításnál a téli bajnokságban már bevált kategóriák lesznek érvényben. A csapatbajnoki döntő az egyik legjobban várt esemény volt 2016-ban, és már most minden egyesület azon dolgozik, hogy minél erősebb kerettel vághasson neki a FOB 2017-es kiírásának.

– Köszönet ezért minden klubnak, aki eddig befogadott minket, és a játékosoknak, akik hozzáállásukkal sokat lendítenek a megítélésünkön – fogalmazott Gelencsér Gábor.

Mit kínál

– A sorozat összdíjazása az előzetes tárgyalásoknak köszönhetően több mint félmillió forint lesz. Továbbra is biztosítunk minden versenyfeltételt a játékosoknak. Jó hír, hogy minden forduló egyben World Tour állomás is (FIFG 100-as verseny), azaz aki regisztrált a világranglistára, az hazai versenyeken is értékes pontokat szerezhet. Ezen kívül a tradicionális, őszi, European Footgolf Tour állomásunk kiemelt, 500 pontos viadal lesz, míg a Fradi Footgolf Kupa és a Hankó Peti barátomról elnevezett emlékverseny 250-es besorolású – összegzett röviden a Magyar Footgolf Szövetség elnöke.

22Helyszínek:

Magyar Golf Club, Kisoroszi – Fekete pálya
Magyar Golf Club, Kisoroszi – Albert pálya
Forest Hills Golf Club, Zirc
Golfclub Imperial, Balatongyörök
Balaton Golf Club, Balatonudvari
Airport Golf Club, Surány
Sonnengolf Lutzmannsburg, Zsira (tárgyalás alatt)

Magyar ranglista

– A magyar ranglista kedvező fogadtatása miatt folytattuk a megkezdett munkát és idén már komolyabb köntösben, a versenyek utáni napon frissülő, online követhető ranglistát láthatnak majd a játékosok a hamarosan (2017.03.16-tól) élesítendő honlapon. Több funkciót lát el az országos ranglista. Azon túl, hogy tisztában leszünk hétről hétre, ki az aktuálisan legjobb magyar játékos a hazai és nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján (FIFG által minősitett versenyeken) az elmúlt egy esztendőben, a következő világverseny kerethirdetésekor a ranglistát vesszük alapul. Szponzori megállapodás értelmében a legjobbak és a válogatott játékosok a nemzetközi versenyekre egyen szerelésben utazhatnak – fejtette ki Hinora Ferenc az MFGSZ alelnöke.

Amatőr verseny

A szövetség szeretne a jövőben is teret adni minden olyan játékosnak, akik csak hobbi szinten szeretnének megmérkőzni egymással. A Footgolf Országos Bajnokság idei nyolc versenynapjára éppen ezért amatőr versenyeket hirdet az MFGSZ, amelyen várja a régi-új játékosokat, hogy minél szélesebb körben megismertethesse a játékot a sportszeretők körében. Jelképes, fordulónkénti ezer forintos nevezési díj fejében a bajnoki résztvevők versengése után indulva baráti társaságok, újoncok játszhatnak ugyanott, ahol a bajnokság résztvevői. A részletekről később ad tájékoztatást a szövetség.

Bajnokság eredményeinek követése

Az MFGSZ égisze alá tartozó klubok

További információért keressék a szövetséget a magyarfootgolf@gmail.com címen.