Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: A Bayern durván átgázolt a Hamburgon! – videóval

A Bundesliga, vagyis a német elsőosztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulója ma délután folytatódott. A listavezető Bayern a HSV-t fogadva növelte volna, vagy legalább is megtartotta volna előnyét a Leipzig csapatával szemben, míg a hamburgi gárda kilépett volna a kieső zónából. A meccs első felében már bizonyossá vált, hogy mely csapaté lesz a három pont, de a folytatás még lehengerlőbbre sikeredett.

IMG_20170225_172404

Lewandowski (balra) háromszor is betalált, de társa, a tőle jobbra látható Alaba is eredményes volt (forrás: twitter.com/bundesliga_de)

A meccs a vendégeknek indulhatott volna jobban, de annak ellenére, hogy Santos begyűjtötte a kipattanót, a labdát végül Neuer kapuja mellé lőtte a 13. percben. A Bayern nem csak lövésig, hanem egyben gólig is eljutott a 17. percben. Ekkor Arturo Vidal lőtt nagyszerű találatot, miután Müller labdáját kapásból vágta be Adler kapujába (1-0). A következő minutumban Lewandowski növelte volna a hazaiak előnyét, ám a lengyel próbálkozását a HSV kapusa a kapufára tolta! Ezután végül nem sokkal lehetőség nyílt újra arra, hogy kettővel vezessen a Bayern. A vendégek részéről Mavraj szabálytalansága nyomán ítélt a bíró büntetőt a müncheni klub számára. A labda mögé Lewandowski állt a 24. percben, a gólzsák pedig ezúttal is eredményes tudott lenni (2-0). A 33. minutumban a Bayern lengyel támadója újból betalált volna, de Douglas Costa beadása után fejese mellé szállt. A 42. percben viszont újból sikerrel járt Lewandowski, aki Douglas Costa “közreműködésével” talált be, miután társa lövését mentette Adler, a kipattanó pedig a lengyelé lett, aki nem is tétlenkedett, a kapuba lőtte a labdát a félidő hajrájában (3-0). A szünethez érve is már sima ügy volt ez a meccs a hazai együttesnek. A HSV mezőnyben is nagyon le volt maradva, ahogy helyzetek, és a legfontosabb mutató, a gólok tekintetében is a Bayerntől.

Mit sem számított mennyire sima lett az első félidő, a Bayern ugyanonnan folytatta a gólgyártást a szünet után, ahol azt előtte abbahagyta. Igaz, ezt megelőzően az 50. percben a vendégek játékosának, Gregoritschnak a szabadrúgását védte Neuer, majd két perccel később Robben lövését védte Adler. Ezután kezdődött, vagyis inkább folytatódott tovább a hazai találatok termelése. Lewandowski immár harmadjára volt eredményes, aki az 54. minutumban Robben passzát vágta be a Hamburg kapujába (4-0). Ezután hamar jött az újabb müncheni gól! Az 56. percben már ötgólos volt a bajor klub előnye, hiszen Alaba is kivette részét a hazai termelésből – az osztrák válogatott védő Müller passza után köszönt be (5-0). Ezután sem ért véget még a gólkavalkád, hiszen Coman meglőtte a Bayern 6. mai gólját, a találat pedig igencsak tetszetősre sikeredett (6-0). Arra sem kellett ezt követően már sokat várni, hogy Coman duplázzon, hiszen a 69. percben újabb szép találatával már hétgólosra duzzasztotta a listavezető előnyét, úgy hogy még bőven volt idő a lefújásig. Az pedig talán még szenzációsabb – de legalább annyira az, mint a hétgólos hazai előny -, hogy Comannak 9 perc kellett becserélésétől számítva ahhoz, hogy két gólt szerezzen (7-0). A Bayern visszavett, de nagyon uralta ezután is a játékot, a vége pedig ennek az lett, hogy a gyengébb sebességi fokozat ellenére Robben is betalált, aki a 87. percben tette be a labdát szépen Adler mellett a kapuba. Kiütés lett ez a javából (8-0). A bíró a 90 perc letelte után azonnal lefújta a meccset. Azt a meccset, amely a mostani Bundesliga szezon legnagyobb arányú győzelmét hozta, s felsorakozott a legtöbb gólt hozó meccsek mellé, ami a most futó szezont illeti. A Hamburg ezzel együtt története legnagyobb vereséget könyvelte el, míg a hazaiak kapusa, Manuel Neuer számára ez volt a kapott gól nélkül lehozott 100. Bundesliga meccse. Ezen felül Ancelotti 1000. tétmeccse volt a mai, míg a vendégek kapusa, Adler 250. Bundesliga meccsét játszotta.

Bayern München – Hamburger SV 8-0 (3-0)
Helyszín: Allianz Arena – 75.000 néző. Bastian Dankert
Gólszerzők: Vidal (17.), Lewandowski (24. – büntetőből, 42., 54.), Alaba (56.), Coman (65., 69.), Robben (87.), ill.
Sárga lapok: – , ill. Santos (37.)
Kiállítás:

Bayern München: Neuer – Lahm (Rafinha 67.), Martinez, Hummels, Alaba – Thiago Alcantara (Coman 60.), Vidal – Robben, Müller, Douglas Costa – Lewandowski (Sanches 57.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti

Hamburger SV: Adler – Sakai, Djourou, Mavraj, Santos – Walace, Jung – Müller (Hunt 62.), Holtby, Kostic (Waldschmidt 72.) – Gregoritsch (Ekdal 60). Vezetőedző: Markus Gisdol

Nagy Dávid