Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Megszakadt a Napoli sikerszériája! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 26. fordulójának egyik mai meccsén a 3. helyezett Napoli a negyedik pozícióra hajtó Atalantát fogadta.

SSC+Napoli+v+Atalanta+BC+Serie+ezNjLxFADSJlCaldara (jobbra) kétszer is saját gólját ünnepelhette ma, Nápolyban (forrás: zimbio.com)

Két igencsak jó formában lévő csapat csapott ma össze Nápolyban. A hazaiak legutóbbi 5 bajnoki meccsükön 15 találatot szereztek, csak 4-et kaptak, és 13 pontot gyűjtöttek össze. De ami ennél is fontosabb: a Napoli legutóbbi 14 bajnokiját egytől egyig megnyerte. A bergamói Atalanta szintén 13 pontot szerzett legutóbbi öt bajnokiján, 8 találatot összehozva, és csak 2-t kapva.

Már a hatodik percben betalált volna Insigne, de a hazaiak labdarúgója mellé lőtte a kipattanót. Ezek után hiába játszott mezőnyfölényben a Napoli, az Atalanta a 28. percben Caldara szép fejesgóljával szerzett vezetést (0-1). A 39. minutumban Mertens előtt adódott lehetőség az egyenlítésre, de az ő lövése is célt tévesztett. A félidő vége előtt, még a 44. percben lett volna lehetősége egalizálásra a nápolyi klubnak, de Mertens jó helyről elvégzett szabadrúgásánál Berisha védeni tudott. Az első játékrészt tehát az Atalanta nyerte – mezőnyben a Napoli akarata érvényesült, de a befejezésnél egy alkalommal a vendégek tudtak pontosabbak lenni.

A mérkőzés 67. percében, három perccel első sárga lapja után a másodikat is begyűjtötte Kessie, így megfogyatkozott az Atalanta. De ez mit sem számított a vendégeknek, legalább is a tekintetben nem, hogy három perccel a kiállítás után újból gólt szerzett az Atalanta! Ekkor ismét Caldara volt eredményes, akinek a kapáslövése akadt be a hazai kapuba (2-0). A 73. minutumban Zielinski szépített volna, de lökete mellé szállt, ahogy társa, Callejón fejese is elkerülte a kaput a 76. percben. A 89. percben sem jött össze még csak a szépítés sem a vendégeknek, Albiol szöglet utáni lövését védte a kapus.

Ezek után már nem változott az eredmény, és egy védőnek köszönhetően tört meg a Napoli bajnokságban nyújtott 14 meccses győzelmi sorozata. Az Atalanta egyben ezzel a sikerével a most legyőzött ellenfele mögé jött fel a tabella 4. helyére.

Napoli – Atalanta 0-2 (0-1)
Helyszín: San Paolo Stadion. Vezette: Domenico Celi
Gólszerzők: – , ill. Caldara (28., 70.)
Sárga lapok: Hysaj (41.), ill. Kessie (64., 67.), Berisha (77.)
Kiállítás: – , ill. Kessie (67.)

Napoli: Reina – Hysaj (Maggio 79.), Albiol, Maksimovic, Ghoulam – Zielinski, Diawara, Hamsík (Milik 59.) – Callejón, Mertens, Insigne (Pavoletti 79.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Atalanta: Berisha – Toloi, Caldara, Masiello – Conti, Kessie, Freuler, Spinazzola – Kurtic (Cristante 86.), Petagna (Zukanovic 90+1.), Gomez (Grassi 82.). Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Nagy Dávid