Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpesti diadal a Haladás ellen

A Haladás az előző héten nem tudott pályára lépni, lévén az újpesti stadion gyepszőnyege meccsre alkalmatlan volt. Igaz akkor nem a lilákkal mérhették volna össze tudásukat, hanem a Vasassal, ennek ellenére az első bajnokijuknak szintén köze van a Szusza-stadionhoz, hiszen a stadion használójával az Újpesttel játszották a mai meccsüket. Azzal az Újpesttel mely az előző héten óriási zakóba rohant bele Felcsúton a Videoton ellen.

190046_haladas_ujpestrangado.hu

Kicsi magyar futballvalósághoz hozzátartozik, hogy a mai bajnokit nem máshol, mint Sopronban rendezték. A Haladástól télen távozott Hegedűs János, aki az előző héten hosszú időre kiesett, hiszen sérülést szenvedett, helyét a védelemben Devecseri Szilárd vette át, aki Mezőkövesdről tért vissza Szombathelyre. Szintén új fiú igaz már fél éve Szombathelyen van Ezequiel Calvente, aki nyáron Békéscsabáról szerződött Mészöly Géza csapatához, de megsérült, s az őszi idényt kihagyta. A spanyol focista foglalta el a Vasashoz távozó Gaál Bálint helyét a kezdőcsapatban. Újra a gólvonalra állhatott Király Gábor, aki az őszi idény nagy részét sérülés miatt partvonalon kívülről nézhette. A Haladásnál a kezdőcsapatban a megszokott két fiatal (Polgár és Rácz) illetve három idegenlégiós (Wils, Calvente, Williams) kezdett. A kispadon pedig az egykori újpesti tréner irányított. Nézzük a vendégeket. A védelemben nem történt változás a múlt heti csapathoz képest, a középpályán már annál inkább, hiszen Vignjevics mester figyelt arra, hogy csak három külföldi legyen a kezdőcsapatban, Sankovic, Andrics és Perovics személyében. Bekerült Windecker és Cseke Benjámin még a kispadra sem ülhetett le az eltiltott Diarra és sérülés miatt a macedón házi gólkirály Enis Bardhi.

A két csapat hamar egymásnak esett, igaz az első komolyabb helyzetből megszerezte a vezetést az Újpest. Ha az újpesti hívek azt nézték, hogy az előző héten is a lilák lőtték az első gólt, hirtelen rossz ómennek tűnt. Ráadásul a gólt ugyanúgy Mihajlo Perovics lőtte, mint a múltkor. A tizenhatoson belül kapott labdát, s az ötös előteréből lőtt, s már vezettek is a lilák. A gól után a Haladás intenzívebb támadásba kezdett, de komolyabb helyzetek nélkül. Az első nagyobb lehetőség a 28.percben lett, mikor is Halmosi bal oldali beadását Iszlai a hosszú sarok elől nem sokkal fejelte a kapu rövid sarka mellé. Egy perccel később jött az újpesti válasz Andrics cselezgetett a bal oldalon, ballal hét méterről kapura lő, de Király a vállával hatalmas reflexmozdulattal védett. Ezután az első játékrészben több helyzetet már nem tudtunk feljegyezni, így az Újpest a múlt heti óriási pofon után a szünetben egy gólos vezetéssel vonulhatott be az öltözőbe az első bajnokiját játszó Haladás ellen.

Az 54.percig kellett várnunk az első helyzetecskéig. Cseke jobb oldali beadását kapura pörgette az ötösről Perovics, de Wils az utolsó pillanatban ment. A 62.percben újabb hazai lehetőség, Rácz bal oldali szabadrúgása elsuhan a berobbanó Jagodics, és a bal alsó sarok mellett is. A 64.percben az Újpest újabb védőt küldött be Heris személyében jelezvén, hogy jó nekik idegenben az 1-0-ás előny. A 69.percben a Haladás támadóbb alakzatot ötlött, hiszen a nigériai utánpótlás válogatott Bambgoye Jagodics Márkot váltotta. A 76.percben újabb védőt küldött be Vignjevics Cseke Benjámint Szűcs Kristóf váltotta. Két perccel később az NBI-es újonc védő meg is szerezte első sárgalapját. A következő időszakban mind a két csapat támadott különösebb eredmények nélkül. A vendég újpestiek a 92. percben már a hetedik védőjüket köldték be Kecskés személyében. A 93. percben az élvonalbeli újonc Szűcs Kristóf emlékezetessé tette a bemutatkozását, hiszen meglőtte a mindent eldöntő második lila-fehér gólt. Andrics bal oldali beadását Szűcs jobbal a 16-osról a jobb alsóba vágja. A mérkőzést ezek után a játékvezető lefújta.

Haladás – Újpest: 0-2 (0-1)
Gól: ill. Perovics (13.p), Szűcs (93.p)
Sárgalap: – ill. Szűcs K. (77.p)

Haladás: Király – Polgár, S. Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics (Bambgoye 69.p), Iszlai – Calvente (Gajdos 58.p), Rácz, Halmosi – Williams vezetőedző: Mészöly Géza
Újpest: Balajcza – Balázs, Pávkovics, Kálnoki – Kis, Mohl – Sankovic, Windecker – Andrics, Cseke (Szűcs K. 76.p), Balogh B. (Kecskés 93.p)  – Perovics (Heris 64.p) vezetőedző: Nebojsza Vignevics

Endrődi Dávid