Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibra: “Bármerre megyek, trófeákat nyerek”

2017. február 26-án kora este lejátszottak a 2016-2017-es Angol Ligakupa (avagy EFL Cup) fináléját a Wembley Stadionban. A Manchester United egy öt gólt hozó meccsen tudott diadalmaskodni a Southampton ellen (bővebb összefoglalónkat IDE kattintva olvashatjátok), a mérkőzés hőse pedig Zlatan Ibrahimovic volt, aki duplázni tudott.

Manchester-Uniteds-Zlatan-Ibrahimovic-scores-their-first-goal-from-a-free-kickIbrahimovic szabadrúgásból is betalált a fináléban (fotó: Reuters)

A 35 esztendős svéd klasszis 2016 nyarán érkezett Manchesterbe, méghozzá ingyen, hiszen a Paris Saint-Germainnél lejárt a szerződése. Fantasztikus szezont fut Ibra, hiszen minden sorozatot figyelembe véve már 26 lőtt gólnál jár, ami elképesztő teljesítmény.

A 3-2-re megnyert Ligakupa-döntő után így nyilatkozott a manchesteri veterán:

“Előre tudtam ezt. Idejöttem, és elmondtam mit fogok tenni itt, sőt meg is valósítom. És folytatom tovább, ahogy minden évben.” – utalt arra Zlatan, hogy minden egyes állomáshelyén címekhez segítette aktuális csapatát. – “Győzni jöttem, és minél többet nyerek, annál elégedettebb vagyok. Minél idősebb az ember, annál keményebben próbálkozik. Ahogy öregszem, egyre inkább megértem, hogy minden a győzelemről szól.”

Ibrahimovic egyébként sohasem a szerénységéről volt ismert, ugyanakkor van is oka az önbizalomra, hiszen karrierje során számos trófeát zsebelt be. Hogy egész pontosan mennyit, arra ő maga hívta fel a figyelmet.

“Ez a 32. trófeám! Szóval nagyon boldog vagyok. Akármerre megyek, címeket nyerek” – mondta a svéd.

Ez volt egyébként a Manchester United 5. Ligakupa-győzelme, ráadásul a Mourinho-csapat idén még nyerhet egy s mást, hiszen az FA-kupa mellett a nemzetközi porondon, egész pontosan az Európa-ligában is versenyben van.

Szerző: Draskovics Tamás