Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Tanári Roma adott leckét Milánóban

Elérkeztünk a Serie A 26. forduló legnagyobb rangadójához. Az AS Roma csapata látogatott el Milánóba azért, hogy megmérkőzzön az Inter együttesével. A tét nem csak három pont. Mivel a Napoli elvesztette a mérkőzését, így az Inter közelebb léphetne a BL induláshoz, míg a farkasok elléphetnének a közvetlen üldözőiktől. 

223757925-37645c99-91f6-47ff-bed2-6b3607cbd5d3

Inter – AS Roma 1:3 (0:1)
Helyszín: Milánó, Stadio Giuseppe Meazza Játékvezető: Tagliavento
Gólszerzők: Icardi (81.) ill. Nainggolan (12., 56.), Perotti (85.)
Sárga lap: Perisic (5.), Murillo (83.) ill. De Rossi (40.), Fazio (83.)
Piros lap: –

Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Medel, Murillo – Perisic, Kondogbia, Gagliardini, Candreva – J. Mario, Brozovic, Icardi Vezetőedző: S. Pioli

AS Roma: Szczesny – Rüdiger, Manolas, Fazio, Jeus – De Rossi, Strootman, Peres, Nainggolan, Salah – Dzeko Vezetőedző: L. Spalletti

Mindkét csapat alapvetően a legerősebb kezdőjét tudta a pályára küldeni, de nem éppen a legfelkészültebbet. Legalábbis ezt el lehetett mondani a hazaiak oldaláról. Olyan érzése volt az embernek az első féldőt látván, mintha az Inter játékosok meglepődtek volna azon, hogy a római társaik tudnak focizni. Márpedig ők nagyon is tudnak. Meg is mutatták ezt Nainggolan játékával. Ellenállhatatlanul szántotta fel a pályát a belga és emellett a 12. percben egy óriási gólt is akasztott Handanovic hálójába. A Roma szépen kontrollálta a találkozó minden elemét. Nagyon jól semlegesítették a vendégek középpályáját, egyszerűen sem Joao Mariohoz, sem Perisichez, sem Brozovichoz nem jutott el egy árva labda sem. Nem hogy Icardihoz. Mindenesetre Dzeko és Salah előtt is adott volt a lehetőség, hogy megduplázza a Roma gólok számát. Az Inter nagyon szilárd két próbálkozással vétette észre magát, mert amúgy el voltak tűnve.

Nem változott semmi. Mármint úgy ténylegesen nem változott semmi. Az Inter végig csak bolyongott a labda után. Meglehet, hogy erősnek tűnik ez a kijelentés, de voltak a mérkőzésnek olyan szakaszai, ahol a hazaiak legalább két-és fél percig futottak a Roma játékosok és a játékszer nyomába. Mindenesetre azért próbálkozott a kék-fekete mezes csapat. Nagy balszerencséjükre, a farkasok a kontrajátékukat tökéletesen játszották. Igaz, ehhez kellett egy bombaformában lévő “nindzsa” is. Radja Nainggolan a saját térfelének a közepéről indult meg és egészen az Inter tizenhatosáig meg sem állt, ahol aztán gondolt egy merészet és úgy kilőtte a bal felsőt, ahogy azt nem tanítják. ezt a követően a Roma szépen visszavett és talán ennek volt köszönhető, hogy Perisci labdáját, Icardi követlen közelről bekotorván szépítsen. Mondanám, hogy ennek hatására a mérkőzés új lendületet kapott, de egyedül Dzeko kapott egy kisebb löketet, mikor Medel szépen felrúgta a tizenhatoson belül. A büntetőt Perotti értékesítette. Higgadtan. Nagyon higgadtan. Ezzel pedig alapvetően vége is lett a mérkőzésnek. Nyilván még volt hátra tíz perc (hosszabbítással együtt), de az már nem igazán említésre méltó. A Roma ezzel kicsit ellépett a Napolit és továbbra is hét pontra van a listavezető Juventustól.

Szerző: Borbély Szabolcs