Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea nem tárgyal a belgával, a Real lecsapna rá – sajtóhír

A nemzetközi sajtóban már hetek óra téma a Chelsea több játékosának karrierje is, miután remek szezont futnak. A londoni kékek játékosai közül Diego Costa, Eden Hazard és Thibaut Courtois-ról is napi rendszereséggel olvasni híreket a nemzetközi sajtóban.

23kswIXcRvGYRimdiPre_GettyImages-633942904

A legfrisebb hírek szerint a londoni kékek nem folytatnak tárgyalást belga kapusukkal Thibaut Courtois-val a szerződéshosszabbításról. A spanyol élvonalban listavezető Real Madrid pedig kész mélyen a zsebébe nyúlni és komoly összeget kifizetne a belga válogatott kapusért. A királyi gárda a szezon második felében rossz formát mutató Keylor Navas helyére igazolna kapust és a Chelsea portása az elsőszámú célpont a posztra, amennyiben nem sikerül átcsábítani a belgát Zidane megpróbálkozna a Manchester United portásával David de Geaval is.

Courtois számára nem lenne ismeretlen a spanyol föld, hiszen 2011 és 2014 között szerepelt már a spanyol fővárosban, csak nem a Real együttesében hanem a városi rivális Atletico színeiben. A 24 éves portás összesen 154 mérkőzésen lépett pályára a madridiaknál kölcsönben majd 2014-ben a Chelsea visszarendelte a szigetországba. A londoni kékeknél harmadik szezonját tölti a belga válogatott kapus és minden kupaporondot figyelembe véve 94 mérkőzésen jutott szóhoz a londoniaknál. A 24 éves rutinis hálóőr pályafutása során megfordult még a belga Genk csapatában is ahol többek között Tőzsér Dániellel is együtt futballozott.

Courtois szerződése 2019. júniusáig szól a PL-ben listavezető londoni kékekhez és a transfermarkt portál 40 millió euróra becsül piaci értékét.

Kép: skysports.com