Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Magabiztosan jutott nyolc közé a Szolnok, döntetlennel búcsúzott a Gyirmót

Három mérkőzés kivételével befejeződtek a kupa nyolcaddöntői, és több alsóbb osztályú csapat is csatlakozott a Vasashoz.

Az első mérkőzés után ismét magabiztos volt a Szolnok. (fotó: http://www.szolnokimavfc.hu/)

Az első mérkőzés után ismét magabiztos volt a Szolnok. (fotó: http://www.szolnokimavfc.hu/)

Körutunk első állomása Szolnokra vezet, ahol a kék-fehérek az odavágó sikere után ismét legyőzték a Szentlőrinc együttesét. A jászságiak már a félidőre kétgólos előnyre tettek szert Hajba Tamás és Kenderes Zoltán révén. Hajba a nyolcadik percben mattolta a Szentlőrinc kapusát, s még fel sem ocsúdtak a bekapott gólból, máris növelte előnyét a Szolnok, amely a szünetig további gólokat szerezhetett volna, ha nem zár jól a vendégek védelme. Összesítésben így is magabiztos előnyt épített a házigazda. Nem sokkal a szünetet követően Csirmazt buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Nikola Pantovic magabiztosan értékesítette. Ezzel el is dőlt minden, a Szolnok várhatja a sorsolást.

Az NB III-as Budafok és az Érd csatájában hiába nyerte meg az első találkozót az érdi egylet, a Budafok idegenben lőtt gólja sokat jelentett, lévén a visszavágó első félidejének hajrájában sikerült bevenniük az érdi hálót, amivel a továbbjutás küszöbére léptek a piros-feketék. A gólt a korábbi kaposvári és ferencvárosi támadó, Oláh Lóránt szerezte. S ami nem sikerült az első meccsen, összejött a hetvenedik percben. Oláh második találatával immár tisztán a Budafok állt továbbjutásra, s a lefújásig nem is változott az eredmény.

Ami az élvonalbeli párharcot illeti, a Mezőkövesd és a Gyirmót csatája 135 perc után sem hozott gólt, így a negyedik negyvenöt perc előtt még hosszabbításra álltak a felek. A szünetig tehát csak kisebb lehetőségek adódtak, ám fordulás után bő negyedóra kellett a Mezőkövesdnek a vezetés megszerzéséhez. Marek Strestík végzett el szögletet, melyet Hudák Dávid fejelt a hálóba, ám negyedórával a vége előtt egalizált a Gyirmót. Egy buktatást követően Simon András értékesítette a tizenegyest. De idegenben lőtt góllal a Mezőkövesd állt jobban még ekkor is, végül megőrízte a döntetlent a látogató, amivel a következő körbe lépett.

Eredmények:
Szolnok (II.) – Szentlőrinc SE (III.) 3-0  (2-0)
G.: Hajba (8.), Pintér N. (10.), Pantovic (53., 11-esből)
Tj.: Szolnok 5-0-ás összesítéssel.

Budafok (III.) – Érdi VSE (III.) 2-0 (1-0)
G.: Oláh L. (39., 70.)
Tj.: Budafok 3-2-es összesítéssel.

Gyirmót FC – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
G.: Simon A. (76., 11-esből) ill.: Hudák D. (63.)
Tj.: Mezőkövesd 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

Kedden játszották:
Vasas – Dorog (III.) 4-0 (2-0)
G.: Berecz (11.), Kleisz (43.), Saglik (50., 60., a másodikat 11-esből)

Később játsszák:
18.00 Diósgyőri VTK – Cegléd (II.)
18.00 Soproni VSE (II.) – Csákvár (II.)
18.00 Újpest – ZTE (II.)

20.30 Honvéd – Ferencváros – tv.: m4 Sport

Gavalovits Sándor