Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: továbbment a Diósgyőr és a Sopron

Már a legjobb nyolc között tudhattuk a Szolnok, Budafok, Mezőkövesd, Vasas csapatait. Kora este újabb három mérkőzést rendeztek, melyek közül a Diósgyőr és a Csákvár várta lépéselőnyben a csatát. Az Újpest – ZTE meccsről egy másik cikkben írunk, igaz az a kupameccs már két hete Zalaegerszegen eldőlt. Este még egy élvonalbeli derbit játszanak a Ferencváros a Budapest Honvédhoz látogat.

svse.hu póti k-németh m.Póti Krisztiánt ölelgették a társak miután megszerezte a vezetést a Sopronnak (svse.hu)

A Diósgyőr az első meccsen idegenben diadalmaskodott az NB II-es Cegléd ellenében, így csak arra kellett figyelnie, hogy ne kapjon gólt. A bajnokságban gyengélkedő DVTK a 31.percben a védő Tamás Márk találatával megszerezte a vezetést, s innentől kezdve már nem maradt kérdés, hogy melyik csapat mehet tovább. A Ceglédnek kettő gólt kellett volna lőnie, egészen a 36.percig mikor is Ugrai Roland meglőtte a második diósgyőri találatot, tehát három gólos hátrányban voltak a másodosztályú csapat játékosai. A szünetben így 2-0-al vonultak be az öltözőbe a csapatok. A második játékrészben viszont nem rúgott egyik csapat sem gól, így a Diósgyőr 3-0-ás összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé.

A Sopron két hete Csákváron kettő egyes vereséget szenvedett, így az idegenben lőtt gólról már akkor tudni lehetett, hogy sokat érhet. A nyolcadik percben ez igazolódott is, hiszen az ősszel még Csákváron játszó Póti találatával a soproniak megszerezték a vezetést, s így idegenben lőtt góllal továbbjutásra is álltak. A 84.percben újabb gólt szerzett a Sopron, mellyel majdhogynem már kijelenthető volt, hogy tovább is jutottak. Igaz, ha a Csákvár valahogyan betalál a kapuba jöhet a hosszabbítás. De már nem született több gól, s így a Sopron jutott tovább a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Diósgyőri VTK–Ceglédi VSE (NB II) 2–0 (2-0)
G:
Tamás (31.), Ugrai (36.p)
Tj.: a Diósgyőr 3–0-ás összesítéssel
Soproni VSE (NB II)–Csákvár (NB II) 2–0 (1-0)
G.:
Póti (8.), Erdélyi (84.)
Tj.:A Sopron 3–2 – es összesítéssel.

Korábbi eredmények:
Szolnok (II.) – Szentlőrinc SE (III.) 3-0  (2-0)
G.: Hajba (8.), Pintér N. (10.), Pantovic (53., 11-esből)
Tj.: Szolnok 5-0-ás összesítéssel.

Budafok (III.) – Érdi VSE (III.) 2-0 (1-0)
G.: Oláh L. (39., 70.)
Tj.: Budafok 3-2-es összesítéssel.

Gyirmót FC – Mezőkövesd 1-1 (0-0)
G.: Simon A. (76., 11-esből) ill.: Hudák D. (63.)
Tj.: Mezőkövesd 1-1-gyel, idegenben szerzett góllal.

Kedden játszották:
Vasas – Dorog (III.) 4-0 (2-0)
G.: Berecz (11.), Kleisz (43.), Saglik (50., 60., a másodikat 11-esből)

Endrődi Dávid