Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-címről álmodik a Lyon

Nagy tervei vannak a Lyon vezetőségének az elkövetkező öt évre. A csapattal a legrangosabb európai kupasorozatot szeretnék megnyerni.

lyon-vs-zagreb_5vm5azrtuy6o1iz65yenkzorv

A francia klub elnöke, Jean-Michel Aulas biztos abban, hogy ez a merész álom az elkövetkező néhány éven belül valósággá is fog válni. A statisztikák viszont nagyon nem ezt mutatják, mivel idén is a csoportkörben parancsoltak megálljt a francia együttesnek. A Bajnokok Ligájában a legjobb eredményük egy elődöntő volt. Finálét még sohasem játszottak ebben a sorozatban.

A bajnokságban sem muzsikálnak valami nagyszerűen idén. Az éllovas Monacoval szemben 16 pont a hátrányuk. A BL indulást jelentő helytől 13 egységre állnak még, de a klubelnök biztos abban, hogy a klub hamarosan rendezi a sorait, és a Bajnokok Ligájában is bizonyítani fog.

A Lyonnak már volt egy remek sorozata. 2002 és 2008 között zsinórban 7 alkalommal emelhették magasba a bajnokság megnyeréséért járó serleget. Ezt a dicsőséges időszakot szeretné újra visszahozni a klubelnök. A BL-ben legutóbb a 2013/14-es kiírásban jutottak el az egyenes kieséses szakaszba, ahol a Juventus állította meg őket.

Múlt évben kínai befektetők toltak pénzt a francia klubba. Ez lehet a kulcsa annak, hogy a Lyon végre véget vet a francia bajnokságban a PSG egyeduralmának.

kép: espncdn.com

Nagy Gábor