Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Már az Atleti sarkában a Villarreal

A spanyol bajnokság 26. fordulójában a Villarreal az Espanyolt fogadta, a sárgák pedig egy esetleges győzelemmel megközelíthették az előttük álló Atletico Madridot.

Kép: Sky Sports

Kép: Sky Sports

Fura év ez a spanyol futballban. A három nagy idén nem fut olyan szezont, mint amihez az elmúlt években hozzászokhattunk. Az Atletico legfeljebb a BL-indulásért lehet harcban; a Barca a BL-ben már a nyolcaddöntőben búcsúzik várhatóan és a bajnokságban is csak árnyéka önmagának; meg persze az éllovas Real Madrid is messze van a tökélytől – már ami a játék színvonalát illeti. Ez egy ilyen év. A helyzet lehet jó, vagy lehet rossz. Nézőpont kérdése. Ha a “nagyok” nem nyújtják azt, amit a közvélemény vár tőlük és nem olyan a játék az gond – viszont így esélyük nyílhat a kisebb gárdáknak, hogy beleszóljanak a bajnoki harcba. A Sevilla például egészen pazarul teljesít, de a Real Sociedad és a Villarreal sincs rossz pozícióban – most utóbbi próbált tovább zárkózni az élmezőnyre.

Ellenfelük az Espanyol volt, amely a középmezőnyben tanyázik. A Villarrealnak viszont ennél komolyabb céljai vannak: a sárga tengeralattjáró szeretne El-selejtezős helyen végezni a szezon végén, ehhez viszont sok pont és győzelmek kellenek. A meccs nagyjából olyan volt, mint amire számítani lehetett. A Villarreal a liga egyik, ha nem a legjobban védekező csapata, ahogy a barcelonaiak is képesek szépen biztosítani saját kapujuk előtt, így nem feltétlen kellett sok gólban reménykedni. A tempó viszont valamivel talán nagyobb volt, mint amimben előzetesen számítani lehetett. Mind a két fél igyekezett minimális kockázat mellett támadni, de nem volt könnyű dolguk. Kiegyenlített játék zajlott, ahol mind a két félnek megvoltak a maga lehetőségei de érezni lehetett: itt minden találatnak és kihagyott helyzetnek hatalmas súlya van a végeredmény szempontjából.

Az első félidő végén aztán a sárga mezes hazaiak egy szép passzjáték után nagy nehezen megszerezték a vezetést, ami félig-meddig már a győzelmet jelentette számukra. Roberto Soriano találatával hatalmas előnybe kerültek, így a fordulás után már az Espanyolnak kellett kezdeményeznie, ami ilyenkor elég hálátlan szerep. A kék-fehérek többet is birtokolták a labdát, próbáltak helyzeteket kialakítani, de a helyzeti előny már nem az övék volt. A 80. percben aztán végképp eldőlt minden, amikor előbb Trigueros lövése pattant ki, majd Bakambu ismételt, az azonban a kapufáról épp a menteni igyekvő Diego Lopezre pattant, majd onnan a kapuba. Ezzel a peches góllal így minden esélye elszállt az Espanyolnak a pontszerzésre, be kellett érniük a vereséggel. A Villarrealnál viszont örülhettek, hiszen egy pontra megközelítették az Atleticót – igaz a madridiak egyelőre még nem jeátszották le 26. fordulós meccsüket – és a 6. helyen állnak.

Villarreal – Espanyol 2-0
G.: R. Soriano (45.), Lopez (80. – öngól)