Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Az újonc Atlanta a hajrában maradt alul – videóval

A Minnesota United már korábban bemutatkozott a két újonc közül az MLS 2017-es szezonjának nyitófordulójában, magyar idő szerint pedig ma hajnalban az Atlanta Uniteden volt a sor. A hazaiak jó kezdése ellenére a hajrában a New York Red Bulls tudott diadalmaskodni, míg Vancouverben döntetlen született a nyitóforduló zárómeccsén.

IMG_20170306_085303

Végül a New York Red Bulls átverekedte magát az atlantai újoncon (forrás: twitter.com/NewYorkRedBulls)

Az Atlanta United megkezdte szereplését az MLS-ben, mérföldkőhöz érkezett tehát a klub, amely hazai környezetben fogadta a New York Red Bulls csapatát! A 25. perc végén történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi a szurkolók, hiszen ekkor Mears beadása után Asad szerezte meg a vezetést a United számára (1-0)! Az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszva dominált az újonc, ráadásul a New York-i együttes még kaput eltaláló lövésig sem jutott!

A találkozó következő góljára a 76. percig kellett várnia, bár ennek aligha örültek a hazaiak, hiszen egyenlített ellenfelük. Ekkor Klejstan szögletét követően Royer fejjel volt eredményes (1-1). Nagyon beindultak ezután a vendégek, és a 82. minutumban egy nagyszerű összjáték végén a kapu előteréből Walker menteni igyekezve öngólt érően sodorta be a labdát (1-2). A 88. percben Carmona a kiállítás sorsára jutott, így az újonc együttes emberhátrányban fejezte be első bajnokiját, de ez a meccs végkimenetelét már nem befolyásolta. A New York megfordította a meccset, az Atlanta viszont becsülettel küzdött, és a csapat nyitómeccsére 55.297 szurkoló volt kíváncsi!

Atlanta United – New York Red Bulls 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Asad (25.), ill. Royer (76.), Walker (82. – öngól)
Kiállítás: Carmona (88.), ill.

Kanadában zárult az MLS 2017-es idényének első fordulója, hiszen a Vancouver Whitecaps otthonában lépett pályára a Philadelphia Union. A találkozón a hazaiak nem brillíroztak, összességében egy lövésük ment kapura, viszont mezőnyben kiegyenlített volt a játék. Több lehetősége ellenére azonban a Union sem tudott betalálni, így gól nélküli döntetlennel zárult a nyitókör a tengerentúlon. Folytatás a hétvégén, érdemes lesz akkor is velünk tartani!

A góllövőlista élmezőnye
1. Adi, Valeri (Portland Timbers) – 2 gól

Az 1. forduló eredményei

IMG_20170306_093205

A bajnokság állása

Nyugati Főcsoport

IMG_20170306_093101

Keleti Főcsoport

IMG_20170306_093126

Nagy Dávid