Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pályakép – “Mindig az első tízben akarok végezni…”

Új sorozatot indított a FociClub.hu, mely a “Pályakép” névre hallgat és a footgolf jeles képviselőit mutatja be honi szinten. A sportág szépen halad a profizmus irányába, idén pedig már negyedik alkalommal írják ki a Footgolf Országos Bajnokságot (FOB). Sorozatunk első részében a Fradi Footgolf kétszeres bajnokát mutattuk be, most pedig jöjjön Podusil György, a Budapest Footgolf Team (BFGT) játékosa, aki rendszeresen képviseli hazánkat a nemzetközi porondon is. 

16935601_1718143951768491_1015788871_o

– Hogyan találkoztál a footgolfal?
– Ismerősök hívtak játszani és az igazságot megvallva elsőre nem fogott meg igazán, de 3-4 alkalom után megéreztem a lényegét . Először magamat kell legyőznöm és csak azután az ellenfeleket. Nem lehet másra mutogatni, nem kapsz rossz passzt és a bíró sem vak, az történik amit csinálok, csakis rajtam áll vagy bukik a siker.

– Mit jelent számodra a footgolf és milyen változást hozott az életedbe?
– Egy olyan sport, kitölti a szabadidőmet és nagyon jó közegben a barátaimmal tudom játszani. Nem csak egyénileg, de csapatszinten is űzhető, rengeteg kihívást foglal magába és célokat állít a sportoló elé. Sikerélmények és csalódások övezik, emellett pedig a nemzetközi versenyek sok újdonságot hoznak az ember életében. Új országok, új pályák és impulzusok. Immáron ez az egyetlen sport, mellyel foglalkozom.

– A hétköznapokban mivel foglalkozol?
– Saját cégeimet irányítom, mindent, ami ezekkel jár.

2132

– Melyik magyar footgolf pálya a kedvenced?
– A Balatongyöröki pálya zseniális, ahogyan Kisorosziban található “régi” pálya is.

– Ki a legjobb magyar és külföldi játékos, aki ellen pályára léptél?
– Három magyar játékost tudnék megemlíteni. Bacskai Bence (Hole Hunters), Papp Péter (BFGT) és Bogár Krisztián (FTC Footgolf) is kiválóan játszik és gyakorlatilag a játékstílusuk összehasonlíthatatlan. Az ő játékukban lévő pozitívumokat  kell beleépítenem a saját játékomba, hogy tovább tudjak lépni. Nehéz kiválasztani a legjobb külföldit, így ide is mondok három nevet. Az egyikőjük az argentin Christian Otero, aki olyan a footgolfban, mint Lionel Messi a labdarúgásban. Emellett Mathias Perrone és Ben Clarke nevét említeném meg.

– Melyik magyar játékostól vennél át technikai elemet, rúgásfajtát, vagy stílusjegyet?
–  Bacskai Bencétől és Németh Pétertől a leszorított rüsztöt, Papp Pétertől az okos belső játékot, Bogár Krisztiántól pedig a fiatalos lendületet és azt a bal lábat, ami neki van.

– Miben kell fejlődnöd, hogy jobb eredményeket érhess el?
– Gyakorlatilag mindenben. Amit mindenképpen kiemelnék, hogy a több napos versenyeken a végére el szoktam fáradni. Nem fizikailag, hanem fejben. Emelnem kell a koncentrációs képességemen és el kell, hogy érjem azt, hogy nyomás alatt is tudjak játszani. A külső körülmények ne zökkentsenek ki.

– Milyen céljaid vannak a footgolfban?
– Mindig a legjobbat szeretném kihozni magamból és ha elindulok egy versenyen, akkor célom, hogy az első tízben végezzek.

Podusil kedvenc