Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Dániában kapott ki az Ajax, előnyben az Anderlecht – videóval

A másik európai kupasorozatban az Európa-ligában is a nyolcaddöntőket rendezték meg méghozzá az első mérkőzéseket. A holland Ajaxra egy dániai túra vált az FC Köbenhavn otthonában, míg az előző forduló legnagyobb meglepetését produkáló APOEL Nicoasia a belga Anderlecht csapatát fogadta.

2447978_w1

FC Köbenhavn – Ajax Amsterdam 2:1 (1:1)
Helyszín:
Telia Parken (Koppenhága) Vezette: Soares (portugál
Gólszerzők:
Falk (1.), Cornelius (60.) ill. Dolberg (32.)
Sárga: Jörgensen (21.) ill. Viergever (65.), Tete (71.), Schöne (78.), Klaassen (88.)
Kiállítás: 

Dániai túra várt a holland Ajax együtteséra, akik az FC Köbenhavn otthonába léptek pályára. A találkozó még el sem kezdődött már is az első percben zörrent a háló, mikor Rasmus Falk elképesztő góllal szerezte meg a vezetést a hazaiaknak. A gól váratlanul érte a hollandokat és nem is tudtak, csak a 12. percben először komolyabb helyzetet kidolgozni, egy szöletet követően Viergever lövését hárította a Köbenhavn kapusa. A 25. percben a hazaiak növelhették volna előnyüket, de  Toutouh a kapu mellé lőtt. Félórányi játékot követően a 32. percben kiegyenlített az Ajax, Davy Klaassen remekül kanyarította középre a játékszert ami az amszterdamiak 19 és dán tehetségét Dolberget találta meg aki a kapuba lőtte a hollandok egyenlítő találatát. Az első játékrészben újabb találat nem esett, így 1:1-es döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok. Fordulást követően az Ajax uralta a játékot, többet birtokolták a labdát, de komolyabb helyzetekig nem igazán jutottak Bosz fiai. A 60. percben a második félidőben jobbára védekező dánok, újra előnyhöz jutottak ezúttal Cornelius fejjel volt eredményes. A folytatásban a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, de nem tudtak élni velük. A 85. percben Klaassen egy inditást követően egyenlíthetett volna, azonban a dánok kapusa a helyén volt és hárította a kisérletet. Ezzel pedig egygólos előnnyel utazhat Hollandiába a Köbenhavn.

https://www.youtube.com/watch?v=SJ4_OwHRsDY

 

APOEL Nicosia – Anderlecht 0:1 (0:1)
Helyszín:
Neo GSP Stadion (Nicosia)  Vezette: De Sousa (portugál)
Gólszerzők:
Stanciu (29.)
Sárga: Morais (45.), Milanov (68.) ill. Appiah (63.), Thelin (79.), Chipciu (86.), Spajic (86.)
Kiállítás: 

Az előző forduló nagy meglepetését a ciprusi APOEL hajtotta végre, miután kiejtette spanyol riválisát a Athletic Bilbao együttesét. A találkozó első húsz perce tapogatozó játékkal indult és kevés lehetőséggel. Az első játékrészben mindössze két kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel a vendégek részéről, abból egy azonban gól is lett. A brüsszeliek a találkozó 29. percében megszerezték a vezetést egy román összjátékot követően miután, Alexandru Chipciu passzából kapásból Stanicu vágta a labdát a ciprusiak kapujába. A második játékrészben sem kényeztették el a mérkőzésre kilátogató nézőket a csapatok és alig-alig forogtak veszélyben a kapuk, az Anderlecht pedig őrizte egygólos előnyét, amivel a cirpusiak nem is tudtak mit kezdeni. Ez pedig azt jelentette, hogy ezúttal nem tudtak, komoly  meglepetést okozni az APOEL játékosai és hátránnyal utazhatnak a jövő heti brüsszeli visszavágóra.

https://www.youtube.com/watch?v=_17Mz2hgBow

Képek: uefa.com

O.G.