Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Iksz a német rangadón – videóval

Német rangadót rendeztek meg Gelsenkirchen, az Európa Liga legjobb 16 csapata között, a párharc első felvonásaként. A hétvégi Bundesliga fordulóban pont ez a két együttes csapott össze egymással, a bajnokit pedig a Gladbach nyerte 4-2-re a Borussia Parkban. Ma este azonban nem született döntés. 

IMG_20170309_230123

Sommer többször megakadályozta, hogy a Schalke megnyerje a mai meccset (forrás: twitter.com/EuropaLeague)

A 15. minutumban a meccs első komolyabb helyzetét gól követte – ekkor került előnybe a vendég együttes. A találatot Hofmann szerezte, aki az előző körben zseniálisan futballozó Stindltől kapta a labdát (0-1). Tíz perccel ezután jött a válasz, vagyis a Schalke egyenlítése! A 25. percben Burgstaller vágta be a labdát 16 méterről Goretzka passzát követően (1-1). Öt perccel az egalizálás után újra Hofmann szerzett volna előnyt a Gladbach javára, ám Raffael passza után közeli lövését Fährmann könnyen begyűjtötte. A félidő zárásaként a 44. percben Geis a hazaiakat juttatta volna előnyhöz, de szabadrúgása után Sommer kivédte a próbálkozást. Így tehát döntetlennel vonulhattak pihenni a csapatok.

A 61. percben Geis fejjel módosította volna a hazaiak javára az eredményt, de szöglet utáni próbálkozása a kapu mellett hagyta el a játékteret. Choupo-Motingnak több se kellett pályára lépésétől kezdve, csak két perc, és máris helyzetbe került a kameruni. Az afrikai labdarúgó löketét Sommer a kapufára tolta! A szöglet után Burgstaller fejjel szerzett volna előnyt a 75. percben, de ekkor is megúszta a Gladbach. Egy perccel ezt követően szintén Burgstaller próbálkozott, lövése pedig a blokkról a felsőlécre pattant! Sommer a 78. minutumban Caligiuri lövését hárította, nem értek még célba a hazai rohamok. A 87. percben Choupo-Moting eldöntötte a meccset, de lövését Sommer szépen hárította. Két perccel ezután jó helyről, a tizenhatos sarkáról végezhetett el szabadrúgást a Schalke, ám Geis léc alá tartó próbálkozását Sommer hárította. A Gladbach kapusa állta a sarat, és nem lett eredménye a hazai rohamoknak. A négy perces hosszabbítás sem hozott már gólt, de nagyobb helyzetet sem, így döntetlennel ért véget a német rangadó, amelynek eredménye már az első félidőben eldőlt.

UEFA Európa Liga, nyolcaddöntő, odavágó

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-1)
Helyszín: Arena AufSchalke, Gelsenkirchen – 52.412 néző. Vezette: Björn Kuipers (holland)
Gólszerzők: Burgstaller (25.), ill. Hofmann (15.)
Sárga lapok: Kehrer (10.), Geis (14.), ill. Strobl (3.), Jantschke (38.)
Kiállítás:

Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Nastasic, Kehrer – Schöpf (Choupo-Moting 72.), Stambouli (Bentaleb 55.), Goretzka, Geis, Kolasinac – Burgstaller (Di Santo 84.), Caligiuri. Vezetőedző: Markus Weinzierl

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Vestergaard, Kolodziejczak, Wendt – Hofmann (Schulz 84.), Strobl, Dahoud, Johnson (Hahn 65.) – Stindl, Raffael (Herrmann 79.). Vezetőedző: Dieter Hecking

Nagy Dávid