Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Patthelyzet Pireuszban, értékes döntetlent ért el a Besiktas! – VIDEÓVAL

Az Európa-liga 2016-2017-es kiírásának nyolcaddöntőjében igazán pikáns párharcot rendeztek, hiszen a görög bajnok Olympiakosz Pireusz és a török bajnok Besiktas találkozott egymással. A két nemzet nem ismer tréfát, ha szembe kerülnek a sportban, rendszerint ezer fokon égnek. Így volt ez most is.

2448101_w1Quaresmáék értékes döntetlennel távoznak Pireuszból (fotó: uefa.com)

A mérkőzés török fölénnyel indult, átadták a területet Vasilis Vouzas fiai. Az első negyed órában szinte végig a fekete mezben játszó Besiktas próbálkozott, de a görög védelem többé-kevésbé állta a sarat, csak pontatlan kísérletekre futotta. Az Olympiakosz szépen lassan kijött a szorításból, és legfőképp Elyounoussi révén néhány kósza lövésig is eljutottak. Bő fél óra elteltével pedig ennél több is összejött a piros-fehéreknek! Ansarifard küldte középre a labdát, a nagy öreg Esteban Cambiasso senkitől se zavartatva berobbant, és védhetetlenül fejelt Fabri kapujába. 1-0! Ennek megfelelően a félidő végét még megnyomták a törökök, de Quaresma lövése célt tévesztett. Így a szünetben hazai előnnyel fordultak a csapatok a hellén drukkerek nagy örömére.

Mindenesetre a második félidőt elemi erővel indították a “sasok”. Alig telt el öt perc, Lealinak komoly munkát adott Talisca, ugyanis egy közelről leadott fejest küldött kapura, de a görögök kapusa hatalmas bravúrral hárítani tudott. Egy veszélyes fejest Botia is megeresztett a másik kapura, de úgyszintén célt tévesztett a próbálkozás, ezt pedig hamarosan megbüntették a vendégek: az 53. percben Leali szarvashibát követett el, ugyanis gyakorlatilag odaajándékozta a labdát Aboubakarnak, aki néhányat tolt rajta, majd a tizenhatoson kívülről kilőtte a bal alsót. 1-1, góllá érett a Besiktas mezőnyfölénye.
Az Olympiakosz kapuja továbbra is tűz alatt volt, ha nincs a helyén Leali – jóvátéve valamelyest óriási blamáját -, Tosic fejesével hamar előnybe kerülhetett volna a Günes-csapat. Vouzas természetesen látta, hogy csapata nincs a helyzet magaslatán, igyekezett cserékkel frissíteni, így dobta harcba például Marko Marint, és lőtte el minden cserelehetőségét a 74. percre. Ám a Pireusz nem lett jobb, gyűrték egymást a gárdák, de ennyiben meg is állapodtak. A 84. percben Talisca tüzelt távolról, de lökete messze járt a góltól. Továbbra is a törökök akarata érvényesült, annak ellenére is többet rohamoztak, hogy az eredmény sokkal inkább nekik volt jó. A csereként beállt Tosun is betalálhatott volna, de nem volt elég pontos.
Végül maradt az 1-1, amely kedvező a Besiktasnak, hiszen meglőtték idegenbeli góljukat, és hazai pályán az első perctől kezdve továbbjutásra állnak majd.

Európa-liga, nyolcaddöntő – 1. mérkőzés:

Olympiakosz – Besiktas 1-1 (1-0)
Helyszín: Pireusz, Karaiskakis Stadion; Vezette: D. Makkelie (holland)
Gólszerzők: Cambiasso (36.) ill. Aboubakar (53.)
Sárga lapok: – ill. Arslan (16.), Marcelo (66.)

Olympiakosz: Leali – Figueiras, Retsos, Botia (Da Costa 64.), Cissokho – Romao, Cambiasso (Martins 70.) – Manthatis, Fortounis (Marin 74.), Elyounoussi – Ansarifard. Vezetőedző: V. Vouzas

Besiktas: Fabri – Gönul, Marcelo, Tosic, Adriano – Arslan (Özyakup 46.), Hutchinson – Quaresma, Talisca (Inler 92.), Babel – Aboubakar (Tosun 82.). Vezetőedző: S. Günes

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5edkxr_all-goals-highlights-hd-olympiacos-1-1-besiktas-09-03-2017-hd_sport

Szerző: Draskovics Tamás