Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: 8 meccs 26 gól és eredmények! – ez történt tegnap

Csütörtökön a kora esti, majd pedig a késő esti órákban rendezték az Európa-liga 2016/16-es kiírásának nyolcaddöntős párharcainak az odavágóit. Két párharc is gólzáporba torkollt, ám csak egyről lehet azt állítani, hogy valószínűleg eldőlt. A végső győzelemre is esélyes AS Roma idegenben kapott ki, míg José Mourinho csapata a Manchester United az orosz hidegben botlott. Összességében a góltermésre nem lehet panasz, 3,25-ös átlagot hoztak a párharcok, melyet jócskán megnyomott a belga derbi. 

C6gjh_tXAAAWnL_

A góltermés a Gent és a Lyon otthonában tetőzött, a belga derbin a vendég Genk már 0:4-re vezetett és végül 5 idegenben lőtt góljával gyakorlatilag eldöntötte a párharcot. Persze az FC Barcelona szerdai teljesítménye után megjegyezhető, hogy soha se mondjuk, hogy soha! Ezért is néztünk érdekesen, amikor a Digi Sport stúdiójában a “szakértők”  egy félidőnyi játékot követően 1:2-es AS Roma vezetésnél egy oda-visszavágós párharc margóján arról beszéltek, hogy eldőlt a továbbjutás. A Lyon erre szépen rácáfolt és három gólt rámolva fordított Lacazette vezérletével.  A”farkasok” ezáltal nehéz helyzetbe kerültek, de nem lehetetlenbe, hiszen hazai pályán a 2:0-ás siker is elég lehet a két idegenben lőtt gól tekintetében. A találkozó után Lacazette nyilatkozott, érdemes elolvasni gondolatait.

Gent – Genk 2:5
Gólszerzők: Kalu (27.), Coulibaly (61.) ill. Malinovsky (21.), Colley (33.), Samata (41.72.), Uronen (47.)

Lyon – AS Roma 4:2
Gólszerzők:
Diakhaby (8.), Tolisso (47.), Fekir (74.), Lacazette (90+2.) ill. Salah (20.), Fazio (33.)

A fenti gólparádék árnyékában három csapat is előnyt szerzett, a Krasnodar és az Akax idegenben kapott ki egy góllal, ám mindkét félnek van idegenben szerzett találata, mely nagyon sokat érhet az egy hét múlva esedékes visszavágókon. Az Anderlecht idegenben verte az előző körben a Bilbaot kiejtő ciprusi “sztárcsapatot” (hazai mércével), az APOEL-t.

APOEL Nicosia – Anderlecht 0:1
Gólszerző:ill. Stanciu (29.)

Celta Vigo – Krasznodar 2:1
Gólszerzők: Wass (50.), Beauvue (90.) ill. Claesson (56.)

FC Köbenhavn – Ajax Amszterdam 2:1
Gólszerzők: Falk (1.), Cornelius (60.) ill. Dolberg (32.)

További három párharc torkollott 1:1-es döntetlenbe, így elmondható, hogy az APOEL kivételével mindegyik nyolcaddöntős csapat a hálóba tudott találni. Rosztovban botlott a Manchester United, ám a párharcot tekintve tovább növelték ezzel esélyüket a továbbjutásra. Ebben a cipőben jár a Besiktas és a német derbin ikszelő Mönchengladbach is.

Olympiakosz – Besiktas 1:1
Gólszerzők: Cambiasso (36.) ill. Aboubakar (53.)

Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 1:1
Gólszerzők: Burgstaller (25.) ill. Hofmann (15.)

FC Rosztov – Manchester United 1:1
Gólszerzők: Bukharov (53.) ill. Mkhitaryan (35.)