Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lacazette: “Ez volt a Lyon szintje”

Csütörtök este rendezték meg az Európa Liga egyik legnagyobb, ha nem “a” legnagyobb párharcát, a Lyon – AS Roma találkozót. A meccs nem csak a két csapat nívója miatt volt rangadó, hanem a mutatott formáik és futball stílusuk miatt is egyaránt kimagaslóak voltak a mezőnyből. Nem csalódhattunk bennük. A a hat gólt hozó összecsapáson a Lyon nevetett a végén. 

Lyons-French-forward-Alexandre-Lacazett

A csapatta együtt nevetett, örvendezett Alexandre Lacazette is. Előzetesen őt várták az találkozó kulcsemberének és ennek az elvárásnak eleget is tett a francia gólzsák. Ugyanis a Lyon tízese egy góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből. Természetesen ennek megfelelően önbizalommal és örömmel átitatott nyilatkozatot adott le a meccs után a Sky Sport Italianak.

“Azt hiszem saját magunknak is bizonyítottunk a mérkőzés közben, ez a mi a szintünk. Az, hogy ezt nem tudtuk megmutatni az első félidőben, az a mi hibánk. Pozitívan állunk ahhoz a négy gólhoz amit lőttünk, nem ahhoz a kettőhöz amit kaptunk.” – mondta a 25 éves csatár.

Ezt követően arról kérdezték, hogy miért volt az, hogy a szokottnál is többet járt vissza a középpálya közepére, hiszen ő alapvetően nem az a fajta  támadó, aki mindig vissza-vissza lépked:

“Igyekeztem kompenzálni minden hibát, ha a csapatnak szüksége volt rám védekezésben akkor hátul dolgoztam, és el is fáradtam, de végül meghozta a munka a gyümölcsét egy győztes góllal.”

“Muszáj javítanunk a védekezésen, hiszen a Roma támadókat nem egyszerű legyűrni, de örülök az eredménynek.”

Alapvetően igaza van a támadónak, hiszen a Lyon az első félidő elején dominálta a találkozót és két, elkerülhető gólt kapott. Egy szimpla elcsúszás és egy rossz helyezkedés miatt. Igazán nagy lelki erőre vall, hogy innen még három gólt tudtak szerezni. Azonban a találkozóról badarság lenne azt állítani, hogy lejátszott. Amennyiben van támadógépezet, ami képes három gólt is szerezni, akkor az a farkasoké. Így minden bizonnyal Lacazettenek muszáj lesz idegenben és szétgüliznie magát.

Szerző: Borbély Szabolcs