Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: A két újonc egymás ellen, a címvédő Montrealban javíthat – előzetes

Ma este folytatódnak az észak-amerikai profi labdarúgó liga küzdelmei. A 2017-es szezon második fordulója jön. Nikolicsék hazai pályán játsszanak, míg a címvédő Seattle Kanadában javíthatja első fordulós vereségét, a két újonc pedig egymás ellen lépnek pályára.

MN-main-image

A Minnesota drukkerei biztosan kitesznek magukért csapatuk első hazai MLS-meccsén! (forrás: twitter.com/MLS)

Ma este újra szoríthatunk Nikolicsért, aki a Chicago Fire színeiben a Real Salt Lake ellen léphet pályára hazai környezetben. A magyar támadó az első tétmeccsén is sokszor került helyzetbe, ám betalálni nem tudott, csapata pedig döntetlent ért el a Columbus vendégeként. Nikóék mai ellenfele is ikszelt az első körben, hiszen a Rimando nevével fémjelzett klub 0-0-ra végzett a Toronto ellen.

A tavalyi szezonban elég jól teljesítő New York Red Bulls magyar idő szerint ma este 10-kor a Colorado Rapids csapatát látja vendégül. Mindkét együttes győzelemmel kezdte a bajnoki idényt: a New York-i alakulat az újonc Atlantát verte idegenben, a Colorado pedig a New Englandet győzte le.

Ezt követően magyar idő szerint még ma este Philadelphiában is útjára indul a labda, ahol a Union vendége a döntetlennel kezdő Toronto FC-vel mérkőzik meg. Érdekesség, hogy a most egymás ellen játszó két együttes egyaránt 0-0-s döntetlent ért el az első fordulóban.

Máról holnapra, azaz vasárnapra virradóra hajnalban magyar idő szerint 4 MLS-meccs is megrendezésre kerül! Elsőként ezen találkozók közül a címvédő, és az első fordulóban vereséget szenvedő Seattle Sounders a Montreal Impact otthonában rúg labdába. Mindkét együttes az első körben egygólos vereséget szenvedett. A címvédő a Houston otthonában kapott ki 2-1-re, a Montreal pedig San Joséban 1-0-ra.

Az említett Sounderst az első körben legyőző Houston Dynamo ismét hazai környezetben lép pályára ma éjjel, a texasi klub pedig a Nikolicsék ellen 1-1-et játszó Columbus Crew-val mérkőzik meg.

Németh Krisztián korábbi, és Sallói Dániel jelenlegi csapata, a kansasi Sporting a tavalyi alapszakasz győztesét, vagyis az FC Dallast fogva megvendégelni. A texasi együttes az első körben izgalmas meccsen verte a Los Angeles Galaxyt 2-1-re, a Kansas pedig csak 0-0-t ért el a DC United ellen Washingtonban.

A San José otthonában zárul a magyar idő szerint hajnali meccsek sora. Az Earthquakes a Montreal Impactet győzte le 1-0-ra az elmúlt hétvégén, most pedig az akkor 0-0-t játszó Vancouver Whitecapset fogadja.

Holnap, azaz vasárnap este 19 órától New York-ban rendezik meg a hazai City DC United elleni rangadóját. Egyik klub sem tudott az említett kettő közül nyerni az első körben. Míg a DC United ikszelt, a City az Orlando stadionavatóján maradt alul.

Vasárnap 10-kor pedig a két újonc csap össze, a két United, ugyanis az Minnesota az Atlantát várja a hazaiak első hazai MLS-meccsén! A Minnesota máris első MLS-szezonja nyitómeccsén nagy pofonba szaladt bele a 2015-ös bajnok Portland Timbers otthonában, ahol 5-1-re kapott ki. Az Atlanta viszont szoros meccsen, csak egy góllal kapott ki a New York Red Bulls ellen, ráadásul a metropoliszban a United szerezte meg a vezetést!

A forduló zárómeccsét – ahogy az első kör nyitómeccsét is – Portlandben játssza, ezúttal Los Angelesben. A Timbers magyar idő szerint vasárnapról hétfőre fordulva éjfélkor vívja meg tehát idegenben a Galaxy otthonában. A portlandi gárda maradhat az élen, persze az LA javítaná múlt heti vereségét, bár ez nem feltétlen ígérkezik könnyű feladatnak.

Az MLS 2. fordulójának menetrendje

Szombat
20:00 Chicago Fire – Real Salt Lake
22:00 New York Red Bulls – Colorado Rapids
22:30 Philadelphia Union – Toronto FC

Vasárnap
01:00 Montreal Impact – Seattle Sounders
02:30 Houston Dynamo – Columbus Crew
03:00 Sporting Kansas City – FC Dallas
04:00 San José Earthquakes – Vancouver Whitecaps
19:00 New York City – DC United (ÉLŐ – Eurosport 2)
22:00 Minnesota United – Atlanta United (ÉLŐ – Eurosport 2)

Hétfő
00:00 Los Angeles Galaxy – Portland Timbers

Az első forduló eredményei

IMG_20170306_093205

A bajnokság állása – Keleti Főcsoport

IMG_20170306_093126

A bajnokság állása – Nyugati Főcsoport

IMG_20170306_093101

Az első forduló összes gólja

Nagy Dávid