Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics is betalált, nyert a Chicago! – videóval

Nikolics Nemanja az MLS 2. fordulójában megkezdte a gólgyártást tétmeccsen is a tengerentúlon, csapata pedig két kör után veretlen!

IMG_20170311_221256

Nikolics nagyszerűen játszott ismét, és megszerezte első gólját tétmeccsen a Chicago színeiben (forrás: twitter.com/MLS)

Természetesen Nikoliccsal a kezdőjében lépett pályára az tengerentúli profi liga, vagyis az MLS 2017-es szezonjának második körös nyitómeccsén a Chicago. A magyar támadó klubja a Real Salt Lake csapatát látta vendégül.

A 11. percben úgy tűnt, Nikolics lesen lép ki egy az egyben Rimandóval szemben, viszont csak a partjelző mutatott lest, a játékvezető jól vette észre, hogy a magyar támadó az ellenfél egyik játékosától, Sunnytól kapta a labdát. Niko megiramodott, és meg sem állt a gólszerzésig! A labdát a bal alsóba vágta, Rimando pedig nem tudott mit tenni! Ez volt honfitársunk első gólja tétmeccsen a Fire színeiben (1-0). Négy percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy növelni tudja előnyét a hazai csapat! Ekkor a korábban szintén a Vidiben futballozó Alvárez talált be, akinek lövése megpattant, majd így jutott a labda a vendégek kapujába, Rimando pedig tehetetlenül nézte végig, hogy újabb gólt szerez a Fire (2-0). Az első félidőben ezek után is hiába volt mezőnyfölényben a Salt Lake City-beli klub, felzárkózni sem tudott Nikolicsékhoz.

A folytatásban még nagyobb előnyre tett szert labdabirtoklás terén a vendég együttes, ám ez sem volt elég az eredmény megváltoztatásához, hiszen a Chicago kapuját sem tudta eltalálni a Real Salt Lake. Ezzel szemben a hazaiaknak még volt esélyük az előnyük növelésére, de több találat nem esett a lefújásig, így az első félidei eredmény lett egyben a bajnoki végeredménye is. Győzelmével, ha csak ideiglenesen is, de a Keleti Főcsoport élére állt a Chicago, Nikolics pedig – aki a 85. percig volt a pályán – nagyszerű élménnyel gazdagította magát, és a csapat szurkolótáborát, hiszen szerves része volt a győzelemben, első tétmeccsen lőtt góljával.

Chicago Fire – Real Salt Lake 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Nikolics (11.), Alvárez (15.), ill.

Nagy Dávid