Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felejthető meccsen fordított a Liverpool az újonc ellen – videóval

Az angol bajnokság hétvégi 28. fordulójában, mindössze négy mérkőzést rendeztek. A csonka fordulóra az FA-kupa negyeddöntői miatt került sor. A vasárnap késő délutáni programban a Liverpool hazai pályán fogadta a középmezőny elején található Burnley együttesét.

2017-03-12T164816Z_132338896_MT1ACI14764782_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-LIV-BUR

Liverpool – Burnley  2:1 (1:1)
Helyszín: 
Anfield Road (Liverpool) Vezette: Pawson
Gólszerzők:
Wijnaldum (45+1.), Can (61.) ill. Barnes (7.)
Sárga: Can (63.), Lallana (87.) ill. Mee (37.), Barton (58.)
Kiállítás: 

Liverpool: Mignolet – Milner, Klavan, Matip, Clyne – Lallana, Can, Wijnaldum – Coutinho (Woodburn 61.), Origi (Lucas Leiva 79.), Mané. Vezetőedző: Klopp

Burnley: Heaton – Lowton, Keane, Mee, Ward – Boyd (Boyd 73.), Barton, Hendrick, Arfield (Agyei 90.) – Barnes, Gray (Vokes 80.). Vezetőedző: Dyche.

A liverpooli szurkolók okkal tartottak a Burnley együttesétől hiszen a szezon elején sokáig a Burnley elleni volt a vörösök egyetlen veresége. A vörösök nem is kezdték jól a találkozó, vagy fogalmazhatunk úgyis hozták a szokásos formájukat a kisebb gárdák ellen. Az első percekben Jürgen Klopp együttesét mintha meglepte volna a Burnley bátor játéka. A találkozó 7. percében a vendégek nagy meglepetésre szerezték meg a vezetést, Lowton labdájára Barnes érkezett remek ütembe  kapu torkában és szép mozdulattal a kapuba lőtte a vendégek vezető találatát. A gól nagyon megfogta a liverpooliakat és az egész félidőben alig volt kaput eltaláló lövésük a vörösöknek. Ezúttal Coutinho sem remekelt, a brazilnak nem jöttek be a cselei pontrúgásai sem, ami pedig a mérkőzés hátralevő részére nem sok jóval kecsegtetett a vörösök szurkolóinak. Az elsőd vélidő végén ha nehezen se, de összehozták a vörösök az egyenlítő találatot. Egy bal oldali támadást követően Wijanldum elé került a játékszer a tizenhatoson belül, a holland pedig élt a lehetőséggel és a kapuba bombázta a vörösök egyenlítő találatát.

Fordulást követően sem kápráztatták el a csapatok a mérkőzésre kilátogató nézőket. A második félidőben is alig forogtak veszélyben a kapuk mindkét oldalon. A 61. percben a vörösök német játékosa Emre Can lövésre szánta el magát 30 méterről és a remekül kicentizett lövése a jobb kapufa mellett a hálóban kötött ki, megfordítva ezzel a hazaiaknak a mérkőzést. A 23 éves német középpályás ezzel idei negyedik találatát jegyezte a PL-ben. A folytatásban  is komoly taktikai csata folyt a pályán a vörösök nem nagyon erőltették a támadásokat, míg a vendégek nem tudtak komoly lehetőségeket kidolgozni. A mérkőzés véghajrájában Mané végleg eldönthette volna a három pont sorsát, de felső léc fölé helyezett. Ezzel pedig a liverpooliak, ha nehezen is de hozták a kötelezőt és továbbra is negyedik helyen állnak a bajnoksgában igaz a közvetlen riválisok a hétvégén nem játszottak.

https://www.youtube.com/watch?v=hdhaIZkpomk

Képek: premierleague.com

O.G.