Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Döntetlen Kansasben, öt gól San Joséban – videóval

Kansasben gólcsend, míg San Joséban gólparádéval folytatódott az MLS 2017-es szezonjának második fordulója. 

IMG_20170312_114735

A San José kétgólos hátrányból állt fel és fordított! (forrás: twitter.com/MLS)

Kansas Cityben lépett pályára az elmúlt szezon alapszakaszának győztese, vagyis az FC Dallas. A vendégcsapat mezőnyben jócskán alulmaradt a hazaiaktól, de hiába a magas fölény labdabirtoklás terén, gólt nem hozott a mérkőzés. A texasi klub ezzel még veretlen, a Sporting pedig másodjára is gól nélküli döntetlent játszott a 2017-es bajnoki szezonban.

Sporting Kansas City – FC Dallas 0-0

San Joséban a hazai Earthquakes a Vancouvert fogadta. Nagyon korán, már a második percben megszerezte a vezetést a vendég együttes! Ekkor Hurtado talált be (0-1). A 17. minutumban az első gól szerzője kiszolgálóként vette ki a részét csapata második góljából. A Vancouver újabb találatát Mezquida lőtte, aki megduplázta klubja előnyét (0-2). Ezután viszont nem sokkal már nem igazán örülhetett a kanadai együttes, hiszen a 23. minutumban emberhátrányba került a Whitecaps. Ekkor Outsed kapott azonnal piros lapot. Ezt még az első félidőben kihasználta a San José, és Wondolowski révén a 32. percben szépített a hazai csapat (1-2).

A fordulást követően szépen lassan az eredmény is teljesen megfordult! Már az 54. percben jött a hazai egyenlítés! A gólpasszt Wondolowski jegyezte, Lima pedig kegyetlenül bevágta a labdát, első MLS gólját szerezve ezzel (2-2). A 79. percben pecsételődött meg a vendégek sorsa, amikor a San José megszerezte a klub harmadik találatát! Godoy elképesztően nagy és zseniális gólt lőtt távolról, a labda pedig kegyetlenül csapódott be a léc alá, a meccs ezzel el is dőlt (3-2). Kétgólos hátrányból felállva nyert tehát a San José a Vancouver emberhátrányba kerülését követően. Az Earthquakes ezzel eddig száz százalékos, míg a Vancouver nyeretlen.

San José Earthquakes – Vancouver Whitecaps 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Wondolowski (32.), Lima (54.), Godoy (79.), ill. Hurtado (2.), Mezquida (17.)
Kiállítás: – , ill. Ousted (23.)

Nagy Dávid