Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Drámai csoda! A Leicester kiejtette az EL címvédőjét – videóval

Kedden este további két mérkőzéssel folytatódott a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek második mérkőzései. Az ideiglenesen megbízott Shakespeare által irányított Leicester City hazai közönség előtt próbált bravúrt végrehajtani és túljutni a jóval esélyesebb Jorge Sampoli által vezetett spanyol FC Sevilla ellen.

2449555_w1

Leicester City – FC Sevilla 2:0 (1:0)
Helyszín:
King Power Stadium (Leicester)  Vezette: Orsato (olasz)
Gólszerzők:
Morgan (27.), Albrighton (54.)
Sárga: Vardy (74.), Schmeichel (80.), Ndidi (84.), Mahrez (89.)  ill Nasri (18.), Vitolo (59.)
Kiállítás: Nasri (74.)

Továbbjutott a Leicester 3:2-es összesítéssel

Leicester: Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs – Albrighton, Ndidi, Drinkwater, Mahrez (Amartey 90.) – Vardy, Okazaki (Slimani 64.). Vezetőedző: Shakespeare

Sevilla: Rico – Rami, Mercado (Mariano 46.), Pareja – Iborra, N’Zonzi, Iborra, Sarabia (Jovetic 46.) – Vitolo, Nasri– Ben Yedder (Correa 68.). Vezetőedző: Sampaoli

Feszült és izgalmas mérkőzésre volt kilátás, a King Power Stadionban. Nem is kellett sokáig várni az első komoly lehetőségre  a 4. percben Samir Nasri lövésénél védett óriásit Scmeichel. Az első húsz eseményei után komoly nyomás nem nehezedett a vendégek kapujára, a piros-fehérek jóval technikánsabb futballt játszottak és több lehetőségük is volt a mérkőzés első részében. A 21. percben ismét a Sevilla előtt adódott gólszerzési lehetőség, Pablo Sarabia lövése azonban a kapu jobb oldala mellé szállt. Öt perccel később Iborra szabálytalankodott Vardy-val szemben a tizenhatos sarkánál, ezzel pedig ígéretes helyről végezhetett el pontrúgást a hazai együttes. A szabadrúgást Mahrez ívelte be középre, amit a Sevilla védői nem tudtak kifejelni a hazaiak jamaikai védője Wes Morgan élt a lehetőséggel és Rico kapujába gyötörte a játékszert. A gól után meleg pillanatokat élt át a Leicester együttese, előbb a 29. percben Iborra lövését blokkolta a védelem majd a 31. percben Ben Yedder lövése szállt a jobb kapufa mellé. A félidő hajrájában a hazaiak előtt is adódott egy lehetőség, de Drinkwater lövése nem okozott komolyabb gondot Rico kapusnak. Két perccel a szünet előtt ismét Ben Yedder villant, de ő sem tudta a hálóba lőnni miután az egyik védő becsúszva blokkolta a lövését.

Fordulást követően a Sevilla argentin mestere Jorge Sampaoli kettős cserével próbálta még offenzívabbá tenni csapata játékát. A cserék meg is hozták a sikert a vendégek aktívabbak lettek és több veszélyes helyzetet is kidolgoztak Nasriék. A spanyolok a legközelebb az 54. percben jártak a gólhoz, a piros-fehérek védője Escudero bivalyerős bombája a felső lécen csattant a vendégek legnagyobb bánatára. A rókák szinte azonnal válaszoltak a Sevilla kapufájára és Albirghton a jobb alsóba küldte a labdát védhetetlenül. Ez pedig azt jelentette összesítésben már a Leicester állt továbbjutásra 3:2-ve, egy spanyol gól pedig csak a hosszabbításhoz lett volna elég. A 65. percben Iborra fejesénél védett Schmeichel. A 68. percben Sampaoli kihasználta harmadik cserelehetőségét is pályára küldte Correat is. A fiatal argentin a 73. percben helyzetbe is került, de lövését Schmeichel bravúrral kiütötte. A 74. percben Vardy és Nasri kakaskodása után a játékvezető kiállította a Sevilla francia játékosát, aki nehezen viselte az ítéletet és nem akarta azt tudomásul venni. A 80. percben újabb fordulat következhetett volna, miután az olasz játékvezető Schmeichel szabálytalansága után büntetőt ítélt a spanyoloknak. A büntetőt N’Zonzi iszonyat rosszul rúgta meg, amit Schmeichel könnyedén hárított is. A hajrában kétszer is eldönthette volna végleg a továbbjutás sorsát a Leicester, de Rico mindkét alkalommal óriásit mentett ezzel játékban tartva csapatát. Ez pedig azt jelentette, hogy 2011 augusztusa óta először vesztett odavisszavágós párharcot a Sevilla, ami 14 mérkőzést jelentett összeségében.

https://www.youtube.com/watch?v=GrD2NlyJzOQ

Képek: uefa.com

O.G.