Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: A Dortmund jutott az elődöntőbe! – videóval

A Thomas Tuchel által irányított Borussia Dortmund a harmadosztályú Lotte csapatával mérkőzött meg Német Kupa negyeddöntőjében. A párharc egyébként semleges helyszínen került lebonyolításra, mivel a találkozónak az Osnabrück stadionja adott otthont. 

793B495D-1FAD-4309-87F5-FB69627AFD82

Az összecsapást nem kis meglepetésre a Lotte kezdte jobban, a harmadosztályú klub több veszélyesebb támadást is vezetett, ám az első igazán említésre méltó helyzetre a 11. percig kellett várni. Ekkor Wendel kapott egy remek indítást, a ziccert azonban nem tudta gólra váltani, mivel Bürki résen volt és védte a lövését. A 25. minutumban Guerreiro eresztett meg egy távoli kísérletet, amely nem sokkal, de végül elsuhant a bal oldali léc mellett. 

A fordulás után a Borussia Dortmund veszélyeztetett először, a 49. percben Kagawa előtt adódott komoly lehetőséget, balszerencséjére azonban a lövése nem ért célba, mivel Fernandez résen volt és nem kis bravúrral hárított. Ezt követően a BVB sarokrúgást végzett el, melyet követően Ginter járt közel ahhoz, hogy megtörje a gólcsendet, viszont Rahn megakadályozta ezt. Az 57. minutumban azonban már megszerezte a vezetést a dortmundi alakulat, Ousmane Dembelé passza utána Christian Pulisic vette be az ellenfél hálóját. A 66. percben növelni tudta előnyét Tuchel legénysége, Guerreiro fejelte Schürrle elé a játékszert, aki gyakorlatilag senkitől sem zavartatva a kapuba lőtt. A 83. minutumban Schmelzer végzett el egy távoli szabadrúgást, amely a hálóban kötött ki, igaz ebben a találatban jócskán benne volt az addig makulátlanul teljesítő Fernandez is. Az első félidő nem sikerült túlságos eseménydúsra, míg a második játékrész jóval magasabb színvonalat hozott, igaz ez leginkább a Dortmundnak volt köszönhető. Thomas Tuchel legénysége megérdemelten jutott tovább a legjobb négy közé, a Lotténak pedig természetesen maximálisan kijár az elismerés… 

Lotte (III.) – Borussia Dortmund 0-3 (0-0)
Helyszín:
Bremer Brücke, Osnabrück
Gólszerzők: – ill.
Pulisic(57.), Schürrle(66.), Schmelzer(83.)
Sárga: Langlitz(45.), Pires-Rodrigues(90.) ill. Guerreiro(25.), Castro(39.)

Kiállítás: 

Lotte: Fernandez – Langlitz(Steinhart 46.), Rahn, Nauber, Neidhart – Wendel(Tankulic 73.) – Dej(Heyer 62.), Pires-Rodrigues – Freiberger, Rosinger, Lindner. Vezetőedző: Ismail Atalan. 

Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Ginter, Bartra – Castro(Isak 86.) – Pulisic(Mor 82.), Dembele, Guerreiro(Merino 72.), Schmelzer – Kagawa, Schürrle. Vezetőedző: Thomas Tuchel. 

https://www.youtube.com/watch?v=CPSUbVMiTnE