Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“A Monaco kiejti a City-t” – mondja a franciák egykori trénere

A francia első osztályú bajnokságban (Ligue 1) szereplő AS Monaco legutóbb 2000-ben nyerte meg a hazai pontvadászatot. A hercegségieket akkoriban sikerre vezető tréner, Claude Puel azóta más francia kluboknál is megfordult, jelenleg pedig az angol élvonalbeli Southamptont irányítja. Az 55 esztendős szakember most egykori csapata Manchester City elleni BL-párharcáról mondta el véleményét.

claude-puel-southampton-austin_3787027Puel kisebb meglepetést sejt (fotó: Sky Sports)

A Bajnokok Ligája 2016-2017-es kiírásának nyolcaddöntőjében a francia AS Monaco az angol Manchester City-vel került össze, és a párharc első felvonása olyan meccset hozott, melyre minden bizonnyal sokáig emlékezni fog mindenki, aki látta. A City ugyanis egy fordulatos, nyolc gólt hozó meccsen győzött 5-3-ra, és ez az eredmény nagyon élvezetes visszavágót vetít előre.

A jelenleg Southamptonban dolgozó egykori monacói sikeredző, Claude Puel úgy látja, hiába a franciák két gólos hátránya, jó esélyeik vannak a továbbjutást illetően.

“Mindkét csapat igencsak támadószellemű, és az a játék, melyet a City képvisel, nagyban segíti a Monacót saját harcmodorának érvényesítésében” – fejtette ki véleményét Puel. – “A Manchester City-nek komoly nehézségei adódnak, ha vissza kell szereznie a labdát. Touré, David Silva vagy éppen Kevin de Bruyne fantasztikus középpályások, de a labda visszaszerzésében nem igazán jók, ezért a csapatnak szüksége van arra, hogy minél többet birtokolja azt. Guardiola elfogadta ezt, de cserébe azt kéri a csapatától, hogy minél többet legyen náluk a labda.”

Puel nem a levegőbe beszél, az októberi Manchester City – Southampton mérkőzésen 1-1-et harcolt ki idegenben a francia menedzser által vezetett gárda.

“Azon a mérkőzésen azt kértem a csapatomtól, hogy vegyük fel a versenyt labdabirtoklásban a City-vel és késztessük őket sok futásra. Elismerem, ez kissé szemtelen dolog volt, mert erősebbek nálunk, de végül is megvoltak a lehetőségeink, pontot szereztünk és az utolsó 20 percben meg is nyerhettük volna az összecsapást” – emlékezett vissza Puel, majd meg is tippelte a mai meccs továbbjutóját. – “Azt mondom, a Monaco kiejti a City-t. Két gólos hátrány számukra nem olyan nagy, megvalósítható a továbbjutás. Egy kevésbé féktelen összecsapásra számítok, mindkét csapat törekszik majd az egyensúlyra.”

A Monaco – Manchester City mérkőzés ma este 20:45-kor kerül megrendezésre a II. Lajos Stadionban.

Szerző: Draskovics Tamás