Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Felejthető meccsen jutott tovább az Atletico Madrid

Diego Simeone csapata bejutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, míg a Byer Leverkusen elbúcsúzott a sorozattól. A felek ellőtték a puskaport az odavágón, avagy a visszavágó egy feledhető gól nélküli döntetlent hozott. 

Teljes képernyő rögzítése 2017.03.15. 223205

1. félidő: Határozottan jól kezdődhetett volna a mérkőzés a Leverkusen számára, Volland azonban ha egy kicsit is, de pontatlan volt. Az első játékrész tekintve enyhe német fölényt láthattunk, Diego Simeone csapata pont annyira focizott, amennyit a 4:2-es odavágó engedett. Noha voltak lövései a vendég csapatnak, az első játékrészben nem sikerült még a kaput sem eltalálniuk, egy-egy ígéretes kontrát pedig mindig egyéni hiba, rossz döntés kísért. A matracosok még félgőzzel is közelebb álltak a gólszerzéshez, Leno két ízben is hatalmas bravúrt mutatott be előbb Correa, majd pedig Koke kísérleténél a félidő hajrájára fordulva.

2. félidő: A fordulást követően sem változott a játék képe, a csapatok pedig hamar azon vehették észre magukat, hogy már a 70. percben járnak. Persze ez szurkolói szemmel közel sem volt sétagalopp, enyhén szólva sem ütötték az istrángot a csapatok. Talán már a Leverkusen is beletörődött, hogy ezen a napon 3:0-ra biztosan nem nyernek a Vicente Calderon lelátói övezte gyepen. Az egyetlen valamirevaló Leverkusen lehetőséget a 68. percben jegyezhettük fel, Kampl lövésénél kellett bravúrt bemutatnia Oblaknak, aki Volland ismétlésénél is lehúzta a rolót. A hajrát meghúzta a Leverksuen, ám a gólszerzés nem jött össze, így egy felejthető gól nélküli döntetlent könyvelhettünk el. Az Atletico Madrid így 4:2-es összesítéssel lépett tovább a következő körbe.

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 0:0 (0:0)
Helyszín: Madrid, Vicente Calderón; Vezette: S. Karasev
Sárga lap: Gimenez (66.), Gaitan (89.) ill. Jedvaj (64.), Baumgartlinger (71.)

Atletico Madrid: Oblak – Vrsaljko, Gimenez, Godin, Lucas – Niguez, Thomas, Koke, Carrasco (Savic 71.) – Correa (Gaitan 65.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone

Bayer Leverkusen: Leno – Wendell, Dragovic, Jedvaj, Hilbert – Brandt (Bailey 78.), Kampl, Baumgartlinger, Bellarabi – Volland (Aranguiz 88.), Chicharito (Mehmedi 81.). Vezetőedző: Tayhun Korkut