Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Madridban német csoda kéne a továbbjutáshoz – előzetes

Kisebb fajta csodára lenne szükség ahhoz, hogy a német élvonalban szereplő Bayer Leverkusen megélje a Bajnokok Ligája következő körét. Az Atletico Madrid kényelmes 4:2-es előnnyel futhat ki este a gyepre, ám hátra azért még nem dőlhet.

atllev

Atletico Madrid – Bayer Leverkusen 20:45 (Sport 1)

A 4:2-es odavágó margóján…

Az odavágó játékképét nézve minimális mezőnyfölényben játszott és többet is kísérletezett hazai pályán a Leverkusen. Ennek ellenére négy gólt lőtt és magabiztos előnyt épített ki magának az Atletico Madrid, mely nagyszerű arányban értékesítette az előtte adódó lehetőségeket. Leon a németek kapuvédője nem állt a helyzet magaslatán, ahogyan az előtte ténykedő védelem sem. Niguez és Griezmann már az első fél órában a hálóba talált. A fordulást követően Bellarabi révén némileg visszajött a meccsbe a hazai csapat. Dragovic eztán a büntetőterületen belül “vétkezett”, a megítélt tizenegyest pedig Gameiro értékesítette. A madridiak védője Savic öngólt vétett, a meccset pedig Fernando Torres zárta góllal kialakítva a végeredményt. A kétgólos előny és az idegenben lőtt négy gól roppant jól mutat.

A két csapat aktuális formája

Atletico Madrid

Az odavágó óta négy bajnoki mérkőzést játszott Diego Simeone csapata. Az FC Barcelona ellen vereségre, a Deportivo otthonában pedig egy döntetlen futotta a csapat erejéből, mely aztán 3:0-ra elverte a Valenciát, a hétvégén pedig a Granada vendégeként hozták el a bajnoki pontokat. Griezmann pazar formában van, ez idő alatt négyszer is a hálóba talált. Simeone több kulcsjátékosára sem számíthat, Filipe Luis és Gabi sárga lapok miatt kénytelen kihagyni a visszavágót, Gameiro pedig ágyéksérülést szenvedett. Emellett Fernandez és Barragan sem bevethető. Még így is könnyebb dolga van a matracosok vezetőedzőjének, mint a túloldalon az ideiglenesen kinevezett vezetőedzőnek.

Bayer Leverkusen

Megpróbálnánk felsorakoztatni azokat az érveket, ami miatt érdekes lesz az esti mérkőzés, ám ez komoly fejfájást okoz. Az odavágón elszenvedett vereség után a gyógyszergyáriak hazai pályán kaptak ki 2:0-ra a Mainztól, majd Dortmundban szaladtak bele egy 6:2-es fiaskóba, mely a vezetőedző Roger Schmidt állásába került. Helyére ideiglenesen a török Tayfun Korkut került kinevezésre. Hétvégén a Werder Bremen ellen csupán egy döntetlenre futotta a csapatnak, mely több sebből vérzik. A kezdőcsapat összeállítása komoly fejtörést okoz, vagy mégsem, mert alig van játékos, akihez hozzá lehet nyúlni. Da Costa és Kießling játéka még kérdéses, ezen felül pedig további hat játékos alkotja a sérült-listát. Calhanoglu és Henrichs eltiltott, Toprak, Tah és Bender pedig sérült. Havertz személyes okok miatt marad távol a meccstől. Mindent nem sok jót vetít előre.