Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Casillas: “Egyszer sem volt esélye a Portonak”

Kedden este játszották le a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek két találkozóját. Az egyiken a Juventus, a Portot verte meg 1:0-ra, míg a másikon a Leicester City diadalmaskodott 2:0-ra a Sevilla ellenében. Ilyenkor természetesen mindegyik csapat játékosaitól jönnek a nyilatkozatok, ahol éppen a továbbjutást avagy a kiesést taglalják. Ezúttal Casillas szólalt meg a Porto részéről.

nintchdbpict0003038635161

Érthető okokból kifolyólag a szavain elég erősen érződött a csalódottság. Érthető, hiszen a Juventus idegenben is (0:2)  illetve hazai pályán is megverte a portugál sztárcsapatot. Igaz, mindegyik meccset tíz emberrel fejezte be a gárda. Az első találkozón Alex Tellest állította ki a játékvezető, miután pár percen belül két sárga lapot is összeszedett magának a brazil. A visszavágón pedig Maxi Pereira blokkolta kézzel Higuaín gólra tartó lövését. Ezt meg is említi az egykori Real Madrid kapus:

“Természetesen a piros lapok megváltoztatták a helyzetünket, de persze nem mondhatjuk azt, hogy a Juventus nem érdemelte meg a továbbjutást, de a két piros lap és a büntető erősen korlátozta a lehetőségeinket.”

Ezután a Mediaset Premium munkatársai a tizenegyesről kérdezték a veterán portást, aki elmesélte, hogy a rúgás előtt odament Dybalahoz:

“Viccelődtem Dybalaval a rúgás előtt, hogy egy kicsit feszültebb legyen. Mondtam neki, hogy a kapu jobb oldalába lője a labdát, ahogy azt tette legutóbb Donnarumma ellen is.

Ezt követően az újságírók a BL további küzdelmeiről és a lehetséges győztesről kérdezték a világbajnokot:

Azt gondolom a Real Madrid az esélyes, továbbá ők is a címvédők, aztán az Atletico Madrid, akik tavaly elérték a döntőt. A Bayern München és a Barcelona is nagyon erős, a Juventus pedig végre kiterítheti a kártyáit. Nagyon jó keretük van. Sajnálatos módon a Portonak egyszer sem volt esélye ellenük.”

Szerző: Borbély Szabolcs