Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Brazil csodagyerekre hajt a Real és a Barca! – Sajtóhír

Sajtóértesülések szerint a Real Madrid és az FC Barcelona már most megkezdte a maga harcát a brazil labdarúgás egyik legújabb nagy ígéretének, a mindössze 16 esztendős Vinícius Juniornak a megszerzéséért.

(Kép: )

A brazil futball legújabb csiszolatlan gyémántja a mindössze 16 esztendős Vinícius Junior. A fiatal játékos jelenleg a brazil u17-es válogatottal szerepel a most zajló korosztályos Dél-Amerika bajnokságon (Copa Sudamericano), ahol a torna egyik nagy esélyese éppen a selecao. Nem mellékesen a brazil csapat egyik legjobbja a roppant mód gólérzékeny Vínicius.

A 17. születésnapját júliusban ünneplő játékosra Európa élklubjai is felfigyeltek már. Spanyol lapértesülések szerint a Barca és a Real Madrid már megfigyelőket is küldött Vinícius feltérképezésére. A madridi AS sportnapilap például megemlíti, hogy a blancók megfigyelői úgy vélekedtek Vinícius kapcsán, hogy hozzá hasonló tehetségű játékos csak minden tizedik vagy huszadik évben kerül a profi futballba!
A fiatal brazilnak élő szerződése van a Flamengo csapatával, kivásárlási ára pedig jelenleg 30 millió euróra tehető. Az európai klubok egyébként hosszas huzavonára készülhetnek a Vinícius aláírásáért folytatott küzdelemben, mivel a játékos a 18. életéve előtt a szabályok értelmében nem írhat alá profi szerződést az “öreg kontinensen”.