Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

CONCACAF BL: A Dallas nagy meccsen nyert, a Vancouver idegenben alulmaradt – videóval

A észak-és közép-amerikai, valamint a karibi térség Bajnokok Ligája eldöntőinek első felvonását rendezték meg magyar idő szerint tegnap és ma hajnalban. Két MLS- csapat is a pályán volt. A Dallas hazai környezetben fordított ma, míg tegnap a kanadai Vancouver Whitecaps kétgólos hátrányban került idegenben.

IMG_20170316_104915

Acosta (középen, 23-asban) bődületesen nagy szabadrúgásgóljával döntötte el a meccset (forrás: twitter.com/MLS)

A mexikói Pachuca ellenében lépett pályára hazai környezetben a Dallas, amely azonban már a 3. percben hátrányba került! Ekkor Jara révén került előnybe a vendég együttes (0-1). Mezőnyben is fölényt tudott kialakítani a Pachuca, mely többször is talált kaput, ám a Dallasnak egy kapura tartó kísérlet is elég volt a félidőben, közvetlenül a szünet előtt, és ezzel összejött az egyenlítés! A 44. minutumban Urruti vágta be a kipattanót (1-1).

A jó félidei befejezés után ugyanilyen pozitív folytatást következett a hazaiak részéről, akik az 58. percben már a vezetésnek örülhettek! A dallasi előnyszerzésről Acosta tett, aki elképesztően nagy gólt lőtt szabadrúgásból (2-1). Ez a találat jelentette végül az utolsót is a meccsen, tehát elég korán kialakult a végeredmény Texasban. A visszavágóra magyar idő szerint április 5-én hajnalban kerül sor.

FC Dallas – Pachuca 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Urruti (44.), Acosta (58.), ill. Jara (3.)

Tegnap játszották le a sorozat másik elődöntőjét, melyen szintén egy mexikói és egy észak-amerikai klub harcolt egymás ellen. A Tigres hazai pályán elképesztően nagy mezőnyfölényben játszott a Vancouver Whitecaps vendéglátójaként, a kanadai klubnak pedig esélye sem volt a győzelemre. A vendégek a kaput sem tudták eltalálni a lefújásig, így részükről elmaradt a gól. Vagyis nem teljesen, hiszen a 66. percben a menteni igyekvő Waston a saját kapujába talált be (1-0). Ezek után a pontot az i-re Vargas tette fel, aki a 87. minutumban volt eredményes (2-0). Nem néz könnyű visszavágó elébe a Vancouver, de a hazai pálya könnyíthet majd a kanadai klub helyzetén. A párharc második meccsét magyar idő szerint április 6-án hajnalban rendezik meg.

Tigres – Vancouver Whitecaps 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Waston (66. – öngól), Vargas (87.), ill.

Nagy Dávid