Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Lyon a veresége ellenére ott van a legjobb nyolc között – videóval

A Roma nagyot küzdött a Lyon ellen, azonban az előző körben beszedett 2 gólos hátrányt nem tudta leküzdeni. Spalletti csapata ugyan nyert, de az első félidőben bekapott gól a továbbjutás szempontjából  végzetesnek bizonyult. 

spalletti

AS Roma – Lyon  2-1 (1-1) továbbjutó: Lyon 5-4-es összessítéssel
Helyszín: Stadio Olimpico Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Strootman (18.), Tousart (60. o.g.) ill. Diakhaby (16.)
Sárga lapok: Manolas (21.), Strootman (39.), Nainggolan (62.), Perotti (89.) ill. Tousart (28.), Mammana (70.), Gonalons (85.), Lopes (86.)
Kiállítva: –

AS Roma: Alisson – Fazio, Manolas, Rudiger – Rui (Perotti 76.), Strootman, De Rossi (De Rossi 84.), Peres (El Shaarawy 59.) – Nainggolan, Salah – Dzeko Vezetőedző: L. Spalletti

Lyon: Lopes – Jallett, Mammana (Yanga-Mbiwa 78.), Diakhaby, Morel – Tousart, Gonalons, Cornet, Tolisso, Valbuena (Rafael 90+1.) – Lacazette (Fekir 84.) Vezetőedző: B. Genesio

Magyar vonatkozása is volt a mérkőzésnek, ugyanis hazánk büszke fia Kassai Viktor és csapata gardírozta a mérkőzést, ahol a franciák az előny birtokában érthetően nem tettek fel mindent egy lapra, nem úgy mint Spalletti csapata. A Roma próbálkozott becsülettel a mérkőzés kezdetétől, oly annyira, hogy a vezetést már a 6. percben megszerezhették volna, ám ekkor Rudiger csak a felső lécet találta el, majd Salah sem tudta gólra váltani a kipattanót. A folytatásban Anthony Lopes figyelme nem lankadhatott, ám az nem is lankadt. Ismét Salaht keserítette a kapus.Majd jött a hideg zuhany a 16. percben, amikor is Valbuena parádésan betekert szabadrúgását Diakhaby védhetetlen erővel fejelte a hazaiak kapujába, ezzel pedig nagyon nehéz helyzetbe hozta Dzekoékat. Ám a Lyon még ki sem örülhette magát máris egyenlített a Roma. Egy szinte ugyan olyan szabadrúgás figurából a hazaiak Strootman bevetődésének köszönhetően újra meccsben voltak. A folytatásban a hazaiak továbbra is nyomtak és záporoztak a lövések Lopes kapujára, aki azonban nem akarta megadni magát és mindent védett amit lehetett. Így ezzel az 1-1-es döntetlennel vonulhattak a felek a szünetre. A második játékrészben a mérkőzés képen nem változott a Roma továbbra is uralt a mérkőzést és dolgozta ki a helyzeteket, bár ez az összesítésben két gólos hátrány tudatában érthető is volt. Ám a 60. percben ez az hátrány máris egy gólosra olvadt, ugyanis Tousart öngóljának köszönhetően karnyújtásnyira került a Roma a továbbjutástól. Ezek után érthető módon a Lyon is nagyobb fokozatra kapcsolt, ennek köszönhetően pedig jöttek is a vendég helyzetek, ám gól már nem született egyik oldalon sem, ennek pedig értelemszerűen a franciák örültek jobban, ugyanis 2-1-es vereségük ellenére összesítésben 5-4-el ott vannak az EL legjobb 8 csapata között és várják soron következő ellenfelüket.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: twitter.com/EuropaLeague // twitter.com/OfficialASRoma