Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Egy spanyol lőtte tovább a ManUTD-t – videóval

A vártnál nehezebben, de továbbjutottak a „Vörös Ördögök” a lelkes Rosztov ellen, Ibra két kapufát is lőtt.

mu-fkr5

Nagy lépést tett a Manchester United egy hete a továbbjutás felé, hiszen idegenben gólt szereztek José Mourinho tanítványai, igaz az FA-kupából viszont meglehetősen simán búcsúztak a hét elején. Hiányzókkal sem állt túl jól a United, ám így is akadnak világklasszisok, akik meccseket képesek eldönteni. Érzékeny veszteségnek lehet elkönyvelni Wayne Roone, Anthony Martial valamint Joao Pereira kiesését, hiszen meghatározó játékosokról beszélhetünk. Az oroszok ellenben saját kárukon tanulhatnak, ugyanis az odavágón mind Gatcan, mind pedig Kalacsev összeszedte második sárgáját, így nem léphettek pályára az Old Traffordon, mellettük Dzsanajev maradt ki a keretből sérülés miatt. Érdekes taktikai elgondolás volt a hazaiak menedzserétől, hogy Antonio Valenciát a védősor jobb oldalára vezényelte, míg a pályafutását védekező középpályásként kezdő Pogba lassan amolyan árnyékékként szerepel. Ezúttal Daley Blind volt az egyetlen biztosító kapocs a védelem és a középpálya között, elől pedig a megszokottak szerint Ibrahimovic kezdett. Talán nem meglepő, de ezúttal Sergio Romero őrizte a MU kapuját, valamint kimaradt Fellaini is, aki pedig nagyrészt szintén alapembernek számít az angoloknál.

mu-fkr2

A kezdés előtt aztán kiderült, Mourinho kicsit megkeverte a lapokat, és 3-4-3-as felállásban küldte fel a pályára övéit. Nem is kellett sokat várni az első lehetőségre. Az ötödik percben Mkhitaryan sarokrúgását Rojo fejelte kapura, Medvegyev nagyot védett, ám a lepattanó Ibrahimovic elé került, a svéd a kapufát találta telibe. Ezt követően tartotta a nyomást. Az oroszok ellenben masszívan védekezve igyekeztek lezárni a passzsávokat, ám a jobb szélen Valencia és Bajramjan versenyét rendre a kolumbiai nyerte, ennek következtében idővel a vendégek mestere megcserélte két szélsőjét, máris hatásosabb lett a sárgamezesek védekezése. Ugyanakkor Pogba kikapcsolása igencsak gondot jelentett a középpályán, nem éppen látványos játéka ezúttal azonban nagy hasznára volt a „vörös ördögöknek”. Negyedóra elteltével Ibra csapta be Medvegyevet, a fiatal kapus azonban meglehetős bravúrral akadályozta meg a gólt. Két percre rá az oroszok is eljutottak a kapu előteréig, kaput azonban nem tudtak veszélyeztetni, Sergio Romero tehát munka nélkül maradt. A közbenső negyedóra nem hozott túlzott presszinget, mígnem az oroszok megint elérték a kapu előterét, de nagy riadalmat nem okoztak. A félpályán szerzett manchesteri labdaszerzés után Mkhitaryan emelte el a játékszert Medvegyev, majd a kapu mellett is. Tíz perccel a szünet előtt ismét villant Ibra, ám a tizenhatos bal sarkáról leadott lövését a kapufa hárította, hogy aztán egészen a hajráig csak meddő MU-fölényt jegyezhessünk fel. Ekkor Terentyev lövése kerülte el a hazaiak kapuját, majd Pogba bombáját tolta szögletre nagyot védve az oroszok kapusa.

mu-fkr3

A második félidő viszont rosszul indult a Manchester szempontjából, ugyanis Pogbát le kellett cserélni, helyére Fellaini érkezett. Ez pedig mintha felbátorította volna a rosztoviakat, akik nem feltett kézzel folytatták. Azmoun révén ráadásul sikerült megdolgoztatniuk Romerót, aki azonban résen volt. A folytatás viszont jobban kiegyenlítetté tette a meccset, pláne azután, hogy Pogba után Blind is kényszerből kellett, hogy lejöjjön. Majd Poloz próbálkozásába vetődött bele Bailly. A manchesteri támadások zöme a két szélen bontakozhatott volna ki, ám a beadások rendre a védőknél kötött ki, pedig összehasonlítva a játékosokat, Ibrahimovic azért magasabb valamennyi orosz védőnél. De ahogy az lenni szokott, egyetlen hiba elég volt, hogy a masszívan futballozó Rosztov elaludt egy kissé, és Kudrjacsov a félpályán eladott egy labdát, amelyből villámgyorsan támadásba lendültek a házigazdák, Mkhitaryan belőtt labdáját Ibra továbbsarkazta, az akciót kísérő Mata pedig közelről bepöckölte a kapuba a játékszert. Ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé a ManUTD, ami az első összecsapás tükrében sem volt annyira kérdéses. Az utolsó tíz percre fordulva ismét Romerónak kellett nagyot védenie Bucharov fejesénél, hogy aztán az újabb hazai támadások kevésbé legyenek hatásosak, az oroszok viszont továbbra sem adták fel könnyen. Amíg a manchesteriek támadásában már kevesebb átütőerő maradt a hajrára, Noboa könnyen hosszabbításra menthette volna az összecsapást, ám a végén szabadrúgásból harmadszor is nagyot védett. Így aztán végül megérdemelten jutott tovább az angolok.

mu-fkr4

Manchester United – FK Rosztov 1-0 (0-0)
Old Trafford, néző, vezette: Gediminas Mazeika (litván)
Gólszerzők: Mata (71.)
Sárga lapok: Bucharov (87.)
Kiállítva:

ManUTD: Romero – Bailly, Smalling, Rojo – Valencia, Blind (Jones, 64.), A. Herrera, Pogba (Fellaini, 47.) – Mkhitaryan, Ibrahimovic, Mata. Menedzser: José Mourinho

Rosztov: Medvegyev – Bajramjan (Kirejev, 81.), Mevlja, C. Navas, Kudrjacsov, Terentyev – Noboa, Prepeliţa (Devic, 79.), Erokhin – Azmoun (Bucharov, 62.), Poloz. Vezetőedző: Ivan Daniliants

https://youtu.be/8uoHuv3mw8A

Gavalovits Sándor