Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kisorsolták az idei U20-as vb csoportjait!

Idén nyáron Dél-Korea ad otthont az U20-as labdarúgó-világbajnokságnak, ennek apropóján pedig a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, vagyis a FIFA megtartotta a sorsolást, kiderült tehát, hogy a világeseményre kvalifikált korosztályos válogatottak kikkel fognak megmérkőzni a csoportküzdelmek során.

IMG_20170316_014401

Hivatalossá váltak a nyári U20-as vb csoportbeosztásai (forrás: twitter.com/FIFAcom)

A dél-koreai Suwonban – ahol a torna döntőjét is rendezik majd – az országban az idén nyáron sorra kerülő U20-as labdarúgó-vilagbajnokság csoportjait sorsolták ki tegnap, így mind a 24 csapat be lett sorolva egy-egy kvartettbe. A sorsolás lebonyolítói között két legendás labdarúgó, s egyben korábbi U20-as vb-győztes is részt vett. Diego Maradona 1979-ben lett Argentínával korosztályos világbajnok, míg Pablo Aimar 1997-ben a spanyolokkal diadalmaskodott.

IMG_20170316_014258

Maradona kihúzta saját nemzetét, a rekorder Argentína pedig a rendező ország csoportjába került (forrás: twitter.com/FIFAcom)

Az U20-as vb-k történetének rekordere, vagyis az eddig hat alkalommal győztes Argentína azonnal bekerült az A-csoportba a rendező Dél-Korea mellé, ráadásul az argentinokat pont Maradona húzta ki! Az első kvartettben fog még szerepelni Guinea, valamint Anglia is, egy szem európai válogatottként ebben a csoportban.

Az U20-as vébé egyik újonca Vanuatu, amely a B-csoportban fog szerepelni. Mellette Mexikó, Venezuela, és Németország került ebbe a négyesbe.

A C-csoportba került Portugália, melynek talán nincs mitől tartania a Costa Rica, Irán, és Zambia által is alkotott első szakaszban.

A D-csoportban kapott besorolást négy eltérő földrész országa: Olaszország, Uruguay, Japán, valamint Dél-Afrika fog körmérkőzést vívni egymással.

Az , ‘E’ jelű kvartettben vesz részt a Vanuatu mellett szintén újonc Vietnám is, melynek ellenfelei Franciaország, Hondruas, valamint Új-Zéland lesznek.

Az utolsó, vagyis az F-csoportba jutott be többek között a Mexikó ellen a selejtezőben kulcsfontosságú és a korosztályon belül rég várt sikert aratott Amerikai Egyesült Államok válogatottja. USA Ecuadorral, Szenegállal, és Szaúd-Arábiával fogja szemben találni magát az ázsiai világeseményen.

A tornát május 20. és június 11-e között rendezik meg tehát Dél-Koreában, ahol a csoportokból a kieséses szakaszba a kvartettek első két helyezettje fog bejutni a négy legjobb csoportharmadikkal egyetemben.

Érdemes megemlíteni, hogy a két évvel ezelőtti tornán a most felnőtt válogatottunkat irányító Bernd Storck vezette az U20-as magyar csapatot, amely be is jutott a nyolcaddöntőbe, ám ott szerencsétlen módon elvérzett a későbbi döntőse Szerbiával szemben. Az akkori finálé résztvevője még Brazília volt, de sem a brazilok, sem pedig a szerbek nem jutottak ki a mostani tornára, ahogy sajnos a magyarok sem.

A 2017-es, dél-koreai U20-as labdarúgó-világbajnokság csoportjai

A-csoport: Dél-Korea, Guinea, Argentína, Anglia
B-csoport: Venezuela, Németország, Vanuatu, Mexikó
C-csoport: Zambia, Portugália, Irán, Costa Rica
D-csoport: Dél-Afrika, Japán, Olaszország, Uruguay
E-csoport: Franciaország, Honduras, Vietnám, Új-Zéland
F-csoport: Ecuador, Amerikai Egyesült Államok, Szaúd-Arábia, Szenegál

Nagy Dávid