Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Keretet hirdettek a portugálok

A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Fernando Santos kihirdette 25 fős keretét a magyarok elleni világbajnoki selejtezőre és a svédek elleni barátságos meccsre. 

39

Forrás: worldfootball.com

Természetesen Cristiano Ronaldo sem maradt ki a keretből, így ő is pályára fog lépni ellenünk március 25-én. Eddig négy fordulót játszottak le világbajnoki selejtezőkből, ezek után pedig a második helyen állnak 9 ponttal, 3 ponttal lemaradva a listavezető Svájc mögött. A magyar válogatott Lisszabonban fog játszani ellenük a Benfica stadionjában, a luzitánok pedig ezután a svédekkel játszanak felkészülési mérkőzést.

Fernando Santos a sajtótájékoztatón elismerte a magyar válogatottat, és ugyanolyan parázs hangulatú mérkőzésre számít, mint nyáron a franciaországi Európa-bajnokságon.

“Nagy szükségünk lesz a szurkolóink biztatására. Remélem, a Franciaországban tapasztalt támogatást ezúttal is élvezhetjük, és telt ház lesz az Estádio da Luzban. Ugyanolyan magyar csapatra számítok, mint a nyári Eb-n, akikhez közel kétezer magyar drukker érkezik majd Lisszabonba. A magyar válogatott megbecsüli a labdát, és tudja, hogyan kell védekezni. Nem hiszem, hogy csak egy pontért jön hozzánk. A legfontosabb, hogy győzzünk.”

A meghívót kapott játékosok listája nem sokban különbözik az Európa-bajnokságot nyert kerettől, viszont a Valenciában futballozó Nani sérülés miatt kimaradt. Ott lesz viszont a Portóval eddig fantasztikus évet futó André Silva, akit Cristiano Ronaldo örökösének is tartanak, illetve José Mourinho egyik nyári kívánsága, Bernardo Silva is.

A PORTUGÁL KERET

Kapusok: Rui Patrício (Sporting CP), Anthony Lopes (Olympique Lyon), José Carlos Coentrao Marafona (SC Braga)
Védők: Cédric Soares (Southampton), Joao Cancelo (Valencia), Nélson Semedo (Benfica), Luís Neto (Zenit), Pepe (Real Madrid), José Fonte (West Ham United), Bruno Alves (Cagliari), Raphaël Guerreiro (Borussia Dortmund ), Eliseu (Benfica)
Középpályások: Danilo Pereira (FC Porto), William Carvalho (Sporting CP), Joao Mário (Internazionale), Renato Sanches (Bayern München), Joao Moutinho (AS Monaco), André Gomes (FC Barcelona), Pizzi (Benfica)
Támadók: Bernardo Silva (AS Monaco), Gelson Martins (Sporting CP), Cristiano Ronaldo (Real Madrid ), Ricardo Quaresma (Besiktas), André Silva (FC Porto), Éder (Lille OSC )