Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Monaco ifjú gyémántja visszautasította a Realt!

Már a tavalyi szezonban fel-felbukkant a francia élvonalbeli AS Monaco fiatal tehetsége, az akkoriban csupán tizenhét, ma már tizennyolc esztendős Kylian Mbappé, ám összességében csupán egy gólig jutott akkor. Az idei szezonban viszont már egyértelműen meghatározó ember az ifjú francia Leonardo Jardim száguldó csapatában, ennek okán egyre több európai nagy csapattal összeboronálják. Most pedig érdekes titokról lebbent le a fátyol!

Kylian-MbappeMbappé a Monaco mezében (fotó: Football365)

Az egyik megaklub, mellyel újabban gyakorta hírbe hozzák Kylian Mbappét, nem más, mint a spanyol labdarúgó-bajnokságot jelenleg vezető, a Bajnokok Ligájában címvédőként negyeddöntős Real Madrid. A királyi gárda épp az Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzésére készül, és az azt megelőző sajtótájékoztatón Zinedine Zidane-t, a “galaktikusok” francia vezetőedzőjét meg is kérdezték honfitársáról.

“Annak idején majdnem aláírt a Real Madridhoz, de végül a Monacót választotta” – árulta el Zidane. – “Nem beszélhetek erről. Tudom, hogy egy kiváló játékos, a teljesítmény, melyet ennyire fiatalon letesz az asztalra, egészen fantasztikus. De ennyi, többet nem mondhatok. Engem csak az érdekel, mi történik a csapatommal ma, holnap és azután. Hogy le akartuk-e igazolni korábban? Igen.”

A hírek szerint néhány évvel ezelőtt lógott a levegőben Mbappé Madridba szerződése, Zidane örömmel látta volna a Real Madrid Castillában őt, de a siheder végül Monte Carlo-ban kötött ki.
Friss hír Mbappéval kapcsolatban, hogy behívót kapott Didier Deschamps-tól a francia felnőtt válogatott következő két mérkőzésére, melyeket Luxemburg és Spanyolország ellen vív majd a “Les Bleus” (erről bővebb információt és a franciák keretét ITT olvashatjátok).

Az pedig a jövő zenéje, hogy az idén már 17 gólnál járó ifjú csatár esetleg ismét szóba kerül-e a Real Madridnál, ha pedig igen, látjuk-e majd habfehérben..?

Szerző: Draskovics Tamás