Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kezdődjék a bajnokság hajrája – előzetes

Rajtol a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hajrája, avagy a hétvégi párharcokkal együtt, már csak tíz meccs vár fejenként a mezőny tagjaira. Van, aki a dobogós helyezésekért, mások pedig a nemzetközi kupaindulást érő pozíciókért küzdenek, míg a mezőny végén a kiesést szeretné elkerülni mindenki. Egyébként nem túlzást azt állítani, hogy a bajnokunk már megvan, illetve két kieső is. Persze ez még matematikailag nem támasztható alá, hiszen papíron jelenleg még mindenkinek megvan az esélye arra, hogy 30 pontot szerezzen.

bundes20172

Péntek:
 20:30 Borussia Dortmund – Ingolstadt  (Eurosport 2)

A Borussia Dortmund nem tudta kihasználni egy héttel ezelőtt az RB Leipzig botlását, a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért pedig igencsak összetömörült az élmezőny. A Hoffenheim és a Hertha BSC is szeretne felérni a dobogóra, Thomas Tuchel csapatának pedig inkább hátrafelé kell “védekeznie” a tabellát tekintve, mint az RB Leipzig csapatával szemben az indexet kitenni. Az Ingolstadt nagyon mélyen van, a 15. bennmaradást érő helyhez képest 7 pont a hátrányuk, mely nagyon soknak tűnik. Igen huszáros hajrára lenne szükség ahhoz, hogy itt bennmaradási esélyekről beszélhessünk majd az utolsó körökben.

Szombat:
15:30 Hoffenheim – Bayer Leverkusen 
15:30 1. FC Köln – Hertha BSC 
15:30 Wolfsburg – Darmstadt
15:30 Werder Bremen – RB Leipzig
15:30 Augsburg – Freiburg
18:30 Frankfurt – Hamburger (Eurosport 2)

A Hofenheim közvetlenül ott ácsingózik a Dortmund mögött, ám a falusiakra nagyon nehéz meccs vár. A BL-ből búcsúzó, az Európa-liga indulásért kapaszkodó Bayer Leverkusen tornyosul majd Szalai Ádámék útjában. Ráadásul a gyógyszergyáriak három bajnoki meccs óta nyeretlenek, ezáltal pedig csupán az alsóházat nyitják.

Dárdai Pál csapata a Hartha BSC a Dortmund legyőzése után Kölnben alkotna maradandót. A hazai csapat roppant pocsék szériát fut, az eredménysort egy ötmeccses nyeretlenségi széria “tarkítja”. A Wolfsburg – ki gondolta volna a szezon elején – a kiesés ellen harcol és ugyanannyi pontja van, mint  az osztályozós helyen álló Hamburgnak. A sereghajtó Darmstadt elleni mérkőzés kötelező pontokat ígér. Utóbbinak 11 pontos hátránya van a bennmaradást érő első pozícióval szemben. Ez már a lehetetlen kategória határvonala.

A hétről-hétre Gulácsi Pétert is a soraiban tudó, a Bayern München mögött álló RB Leipzig a mezőny egyik legjobb sorozatát futó, a kiesőzónából menekülő Werder Bremen vendége lesz. Az Augsburg a felsőházban helyet foglaló Freiburgot fogadja. Utóbbinak nagyon figyelnie kell, hiszen a kiesőzóna két pontnyira van csupán.

A szombati játéknap Frankfurtban zárul majd. Az Eintracht a mezőny legrosszabb sorozatát futja, zsinórban öt meccsen kapott ki a csapat. A Hamburg viszont kettőt nyert és menekülne a Bundesliga 2-es tagság elől.

Vasárnap: 
15:30 Mainz – Schalke 04  (Eurosport 2)
17:30 Mönchengladbach – Bayern München (Eurosport 2)

Az Európa-ligában továbbjutó és az Ajax ellen készülő Schalke 04 csupán az alsóházban foglal helyet, s közvetlen szomszédja vendéglátója a Mainz. Mindkét csapat a felsőházba vágyik, ám figyelniük kell, mert a kiesőzóna sincsen túlságosan messze. A 25. forduló záróakkordja egyben a forduló rangadója. A listavezető Bayern München a Mönchengladbach vendége lesz. Ősszel a címvédő nyert, ám a Gladbach az utóbbi években rendre borsot tört a bajorok orra alá.

A bajnokság aktuális állása

tabble

A góllövőlista élmezőnye

gl