Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Mourinho ostobaságokat beszél” – Roy Keane

José Mourinho és csapata, az angol élvonalbeli Manchester United csütörtök este az orosz Rosztov csapatával nézett farkasszemet az Európa-liga legjobb tizenhat csapata között. Az idegenbeli 1-1 után hazai környezetben 1-0-ra nyertek a manchesteriek, így bemasíroztak a negyeddöntőbe. A mérkőzés után José Mourinho szót ejtett a csapat horribilis meccsterheléséről, emiatt azonban néhányan alaposan dühbe gurultak…

Roy-KeaneKeane unja José Mourinhót (fotó: Football365)

Közéjük tartozik a Manchester United egykori világklasszis középpályása és egyben csapatkapitánya, Roy Keane. A jelenleg szakkommentátorként dolgozó ír kiválóság egyáltalán nem repes az örömtől amiatt, hogy José Mourinho rendszeresen csapata kemény sorsolásával takarózik – szerinte -, ha gyengén muzsikál az alakulat. A United a Rosztov ellen se játszott lehengerlően, azt megelőzően pedig az FA-kupában veszített a Chelsea ellen, melynek következtében ki is pottyant a sorozatból. Ennek okán említette Mourinho, hogy csapata ilyen terhelés mellett pengeélen táncol.

Keane azonban durván bepipult.

“Ennyi ostobaságot én még életemben nem hallottam!” – kelt ki magából a 45 éves szakember. – “Miért kell egyáltalán hallgatnunk ezt a sok szemetet..? Egyszerűen képtelenségeket beszél ez az ember… Ő a Manchester United menedzsere, a világ egyik legnagyobb klubját irányítja. Elképesztő kerete van, elképesztő játékosokkal. Ennek ellenére mást se tesz, csak a sorsolással és a fáradtsággal takarózik..”

De az egykori “vörös ördög” ennél is tovább ment.

“Könnyen lehet, hogy egyszerűen túl nagy falat neki egy ekkora klub irányítása… Képtelen megbirkózni az elvárásokkal. Nem megbántva senkit, a Rosztov elleni meccset a United tartalékcsapata is megnyerte volna. Elegem van ebből az emberből” – fogalmazott kissé nyersen Keane.

Annyival nem árt aláfesteni Keane és Mourinho szavait, hogy idén messze a Manchester United játszotta a legtöbb tétmeccset az angol csapatok közül, hiszen az Európa-liga-szereplés mellett egészen a legjobb nyolcig meneteltek az FA-kupában, megnyerték a Ligakupát és még a bajnokságban is lejátszottak 26 mérkőzést.

Világverő (?) keret ide vagy oda, ilyen terhelésbe sok jó csapatnak tört már bele a bicskája…

Szerző: Draskovics Tamás