Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Leverkusent verte meg a Hoffenheim! – videóval

A Julian Nagelsmann által irányított Hoffenheim a Tayfun Korkut vezette Bayer Leverkusent látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának szombati játéknapján. 

17353141_1829799480622838_8505336299277966741_n

A találkozó első említésre méltó momentumára nem kellett túl sokat várni, amelyet a hazai együttes javára jegyezhettünk fel. A 6. percben Demirbay eresztett meg egy távoli löketet, ha nem is sokkal, de a labda végül elszállt a léc fölött. A 13. minutumban Hilbert ívelt középre, ami után Mehmedi fejelt a kapu mellé. A 22. percben Kampl tett kísérletet a gólszerzésre, a lövése felpörgött az egyik védőn, és így lett a szituáció igazán veszélyes, a léc alá tartó játékszert Baumann azonban bravúrral hárított. A 33. minutumban Demirbay szabadrúgását követően Szalai Ádám került helyzetbe, a lövése viszont pont a kapu közepébe tartott, melyet Leno könnyedén védett. A 38. percben Sandro Wagner előtt adódott ziccer, de az akció végén ő sem tudott eredményes lenni, mivel Leno ezúttal is hárított. Nem sokkal később Bellarabi járt közel ahhoz, hogy megtörje a gólcsendet, ám balszerencséjére Baumann óriási bravúrral szögletre tudta paskolni a játékszert. A 45. minutumban Szalai került helyzetbe, a próbálkozása azonban ezúttal sem ért célba, mivel Leno ekkor is védeni tudta a próbálkozását. 

A fordulás után a Hoffenheim megtörte a gólcsendet, a 62. percben Zuber passzát követően Sandro Wagner szerezte a meg a vezetést csapatának. A második félidő jóval eseménytelenebbre sikerült, mint az első játékrész. Gyakorlatilag Sandro Wanger helyzetén kívül nem történt semmi érdemleges, egy-két kisebb hazai ziccert leszámítva. Az egyetlen gól mégis ekkor született, melynek köszönhetően Julian Nagelsmann legénysége begyűjtötte a három pontot. 

Hoffeinhem – Bayer Leverkusen 1-0 (0-0)
Helyszín:
Rhein-Neckar Aréna
Gólszerzők:
Wagner(62.) ill. –
Sárga:
Szalai(26.) ill. Volland(23.)
Kiállítás: 

Hoffenheim: Baumann – Bicakcic, Süle, Hübner – Toljan(Schwegler 46.), Demirbay(Polanski 85.), Kramaric, Zuber – Szalai(Amiri 58.), Wagner. Vezetőedző: Julian Nagelsmann. 

Bayer Leverkusen: Leno – Hilbert, Toprak, Dragovic, Henrichs – Bellarabi, Baumgartlinger(Kießling 82.), Kampl, Brandt(Bailey 71.) – Volland(Chicharito 71.), Mehmedi. Vezetőedző: Tayfun Korkut.

Videós összefoglalóért KATT!