Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Otthon nyert a Wolfsubrg

A Bundesliga 25. fordulójának szombati játéknapján az Augsburg a Freiburggal, a Werder Bremen a Lipcsével, míg a Wolfsburg a Darmstadttal mérkőzött meg.

59724DAE-D315-4535-9B1D-1B755F214BA0

Werder Bremen – RB Leipzig 3:0 (1:0)
Gólszerzők: Junuzovic (34.), Grillitsch (59.), Kainz (90.) ill. –

Nagy meglepetésre Brémában égett meg a Bundesliga második helyezettje. A 34. percig kellett az első találtra várni. Junuzovic lőtte le a labdát a tizenhatosról. A kapu bal alsó sarkába tartó labdát Gulácsi nem tudta hárítani. Az 59. percben első gól szerzője remekül ismerte fel, hogy csapattársa ígéretes helyzetben van. Remek passzt adott Grillitschnek, aki kapásból lőtt, és labdája a kapu bal felső sarkába akadt be. A 90. percben Kainz is betalált, ezzel végleg eldőlt a három pont sorsa.

Augsburg – Freiburg 1:1 (1:1)
Gólszerzők: Stafylidis (38.) ill. Niederlechner (30. – büntető)

Már az első félidőben eldöntötték a pontok sorsát a csapatok. Az első találatra pontosan fél órát kellett várni. A találatot egy szabálytalanság előzte meg, aminek az eredményeként rúghatott büntetőt a vendég gárda. Niderlechner állt a labda mögé, és higgadtan értékesítette a felkínált lehetőséget. 8 perccel később Stafylidis akcióból talált be a vendégek kapujába. Mivel a hátralévő időben nem született több talált, így 1-1 ponttal gazdagodtak a csapatok.

Wolfsburg – Darmstadt 1:0 (1:0)
Gólszerző: Gomez (45+1) ill. –

Egyetlen talált döntött a Wolfsburg – Darmstadt mérkőzésen. A meccslabdára az első félidő hajrájáig kellett várni. Gomez helyezkedett remekül, és ő ugrott a legmagasabbra, és a darmstadti kapuba tudta fejelni a labdát. Ez a fejesgólt három pontot ért, mivel a második játékrészben egyik gárda sem tudott betalálni.

kép: kicker.de

Nagy Gábor