Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy hiba okozta a Stoke vesztét a listavezető Chelsea ellen – videóval

A Premier League 29. fordulójában idegenben méghozzá a Stoke City otthonában lépett pályára a listavezető Chelsea együttese. A londoni kékek esetleges győzelmükkel akár újra elléphettek az üldözőktől mivel a közvetlen riválisokra rangadók vártak, a Spurs a Southampton együttesét valamint a Manchester City a Liverpool együttesét fogadta a 29. fordulóban.

2017-03-18T154044Z_132853244_MT1ACI14767680_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-STK-CHE

Stoke City – Chelsea 1:2 (1:1)
Helyszín:
Bet365 Stadium (Stoke on Trent)  Vezette: Taylor
Gólszerzők:
Walters (38., büntetőből) ill. Willian (13.), Cahill (87.)
Sárga: Allen (15.), Bardsley (40.), Pieters (65.), Martins Indi (65.), Cameron (90+1.) ill. Costa (17.)
Kiállítás: Barsley (90+4.)

Stoke: Grant – Pieters, Martins Indi, Shawcross, Bardsley – Cameron, Allen – Arnautovic, Sobhi (Crouch 90+2.), Walters – Berahino (Diouf 61.). Vezetőedző: Hughes

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, David Luiz, Cahill – Moses (Fabregas 70.), Kante, Matic (Loftus-Cheek 82.), Alonso – Willian (Zouma 88.), Diego Costa, Pedro. Vezetőedző: Conte

A listavezető Chelsea ezúttal Stoke-on-Trentben vizitált, ahol a helyi Stoke City otthonában léptek pályára Antonio Conte tanítványai. A londoni kékek remekül hangoltak a Stoke elleni mérkőzésre, hiszen hétfőn a Manchester Unitedet verték az FA-kupában, de a Stoke se szégyenkezhet, legutóbbi bajnokijukon ponttal távoztak a Manchester City otthonából. A találkozó esélyese egyértelműen a vendégek voltak, ennek megfelelően már az első perctől kezdve komoly fölényben futballoztak Conte legényei és a hazaiak kapuját komoly nyomás alá helyezték a londoniak. A 13. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek a bal szélen, mindenki arra számított Willian majd beíveli a játékszert a társaknak majd középre, a brazil játékos azonban ravasz módon eltekerte a bal alsóba a labdát amire még Grant sem számított és meglepte a hazaik portását és már nem tudta hárítani a remekül eltalált lövést. A 21. percben Moses lövését blokkolták a Stoke védői. Félórányi játékot követően ismét a vendégek veszélyeztettek, ezúttal Alonso tesztelte Lee Grant éberségét, a hazaik portása azonban védte a spanyol próbálkozását. A 34. percben szinte első komoly lehetőségét gólra váltotta a Stoke City, azonban a játékvezető érvénytelenítette Martins Indi találatát les miatt. Négy perccel később komoly egyenlítési lehetőséghez jutott a Stoke, miután Cahill hátulról meglökte ellenfelét amiért Taylor sporttárs büntetőt ítélt a hazaiaknak. A büntetőt Walters kíméletlenül a kapu közepébe bombázta, Courtois esélytelen volt a hárításra.

2017-03-18T151719Z_132851839_MT1ACI14767536_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-STK-CHE

Fordulást követően a vendégek próbálták nyomás alá helyezni a hazaiakat, de a Stoke remekül szervezetten védekezett. A londoni kékek előtt nem is adódott a második játékrészben csak kevés lehetőség. A 66. percben Alonso próbálta meglepni a kapust azonban a spanyol középpályás lökete a felső lécen csattant. Negyedórával a vége előtt Pedro került ziccerbe, Lee Grant óriási bravúrral hárította a spanyol szélső kísérletét. A hazaiak azonban nem bírták a londoni kékek fokozódó nyomását és ez egy végzetes hibát eredményezett három perccel a vége előtt, Piters a tizenhatoson belül ajándékozta oda a játékszert a londoni kékek védőjének nevezetesen Cahill-nek aki pedig a kapu bal oldalába bombázta csapata győztes találatát, mert ez is lett a végeredményén a találkozón. A hajrában ugyan még Costa a kapufát is  találta telibe, de újabb találat nem született a mérkőzésen így a londoni kékek előnye továbbra is tetemes az üldözőkkel szemben.

https://www.youtube.com/watch?v=8sXlrFa-HxM

Képek: premierleague.com

O.G.