Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék az újonc otthonában állhatnak élre – előzetes

Nikolics klubja, a Chicago Fire két meccs után veretlen az MLS 2017-es szezonjában, és újabb sikere révén akár a Keleti Főcsoport élére is állhatna a magyar csatár együttese. Ehhez mindenképp le kell győzniük Atlantában az újoncot, amely 55 ezres teltház, és elképesztő hangulat mellett fogadja a Fire-t. Emelett az eddig remeklő Houston a 2015-ös bajnok Portland otthonában nyerne, míg a címvédő és eddig nyeretlen Seattle a Keleti Főcsoport éllovasát, a New York Red Bulls-t fogadja.

IMG_20170311_221256

Nikolics idegenben folytatná a gólgyártást (forrás: twitter.com/MLS)

Ma este folytatódnak az MLS küzdelmei, az észak-amerikai profi liga pedig már a 3. fordulójához érkezett idén.

A fordulót magyar idő szerint este 7-kor a múltkor kiütéssel hengerlő (4-1) New York City a Montreal Impactet fogadja. A City az első körben kikapott, kanadai ellenfele viszont még nem tudott nyerni a második körben sem.

21 órától Nikolicsért szoríthatunk, hiszen a magyar támadó klubja, azaz a Chicago Fire az újonc Atlanta United otthonában lép fel, teltház előtt, 55 ezer fanatikus szurkoló szeme láttára. Tulajdonképpen rangadó lesz ez a javából, hiszen a Keleti második Fire-től egy pontra van az újonc, Nikolics és csapata ezzel szemben az élre állta a Konferenciában. Nikolicsék meccsével egyidőben Vancouverben is útjára indul a labda, ahol kanadai rangadót rendeznek, hiszen a Whitecaps ellenfele a Toronto lesz. Eddig egyik klub sem szerepel túl fényesen, ezen a presztízs csatán javíthat valamelyikük.

Vasárnapra virradóra hajnalban, a nap kezdetén, azaz éjfélkor Washington a DC United a Columbus Crew-t fogadja. A hazai együttes még gólt sem lőtte a szezonban, de már négyet kapott, míg a Columbus is négyet kapott, viszont kettőt tudott lőni, ám ez sem valami rózsás teljesítmény.

Hajnali fél 1-kor az Orlando City otthonába a philadelphiai Union látogat. Az Orlando még csak egy meccsen van túl, ám azt megnyerte, míg a Philadelphia az eddigi két meccsén csak két pontot tudott gyűjteni.

A tavalyi alapszakasz győztes FC Dallas két meccs után négy pontos, míg soros ellenfele, a New England Revolution nem tudott pontot szerezni az eddigi egy bajnokiján. A texasi klub ezzel szemben győzelemmel hangolt erre a találkozóra a hétközi CONCACAF BL-elődöntőjében.

Sallói klubja, a Sporting Kansas City eddig nem lőtt, de nem is kapott gólt a szezonban. A kansasi csapat ellenfele az eddig száz százalékos San José Earthquakes lesz.

A vasárnapra virradóra hajnali meccsek sorát a újonc Minnesota United folytatja, amely idegenben lép pályára a Colorado Rapids ellen. Szörnyen kezdte a szezont a Minnesota amely két meccs után két gólt szerzett csupán, de már tizenegyet kapott! Két meccse során a Colorado pedig egyszer nyert, egyszer pedig kikapott, és 1-1-es a gólaranya.

Két eddig nyeretlen klub csap össze Salt Lake Cityben, ahol a Real vendége a Los Angeles Galaxy lesz. Az LA szereplése is elég gyenge eddig, egy lőtt gól és szerzett pont nélkül áll, míg a Salt Lake gólt sem tudott eddig lőni, egy pontot viszont szerzett. Igazából egyik sem sokkal jobb a másiknál, ami a mutatókat illeti.

A vasárnap hajnali meccsek sorát a Portland Timbers – Houston Dynamo találkozó zárja. A vendégek kirobbanó formában kezdték a szezont, ahogy a 2015-ös bajnok is, így izgalmas, és akár gólgazdag találkozóra is van egyben kilátás.

A forduló utolsó találkozójára hétfőre fordulva kerül sor. A címvédő Seattle csapnivalóan kezdte a szezont, a Sounders pedig ezúttal az eddig csak győzelmet szerző, Keleti Konferencia éllovasát, a New York Red Bulls-t fogadva lendülne formába.

Az MLS 3. fordulójának menetrendje

Szombat
19:00 New York City – Montreal Impact
21:00 Atlanta United – Chicago Fire
21:00 Vancouver Whitecaps – Toronto FC

Vasárnap
00:00 DC United – Columbus Crew
00:30 Orlando City – Philadelphia Union
01:00 FC Dallas – New England Revolution
01:30 Sporting Kansas City – San José Earthquakes
02:00 Colorado Rapids – Minnesota United
02:30 Real Salt Lake – Los Angeles Galaxy
03:30 Portland Timbers – Houston Dynamo

Hétfő
00:00 Seattle Sounders – Houston Dynamo (ÉLŐ – Eurosport 2)

A bajnokság állása

Keleti Főcsoport

IMG_20170313_111528

Nyugati Főcsoport

IMG_20170313_111436

Nagy Dávid