Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újra szárnyal a Leicester, 13 mérkőzés után nyertek idegenben Mahrezék – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 29. fordulójának szombati játéknapja is remek összecsapásokat tartogatott. Ranieri menesztése óta valósággal szárnyaló Leicester ezúttal Londonban vendégeskedett a West Ham ideiglenes otthonában. Pikáns összecsapásnak ígérkezett a sereghajtó Sunderland és Burnley összecsapása is.

2017-03-18T154635Z_132853595_MT1ACI14767725_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-WHU-LEI

West Ham United – Leicester City 2:3 (1:3)
Helyszín: 
Olimpiai  Stadion  (London) Vezette: East
Gólszerzők:
Lanzini (20.), Ayew (63.) ill. Mahrez (5.), Huth (7.), Vardy (38.)
Sárga: Drinkwater (56.)
Kiállítás: 

A címvédő Leicester City Londonba látogatott, ahol megmérkőzött a West Ham United együttesével. A Leicester valósággal szárnyra kapott Claudio Ranieri menedzser menesztése óta, a bajnokságban két meccset nyertek zsinórban, míg a Bajnokok Ligájában bejutottak a nyolc közé a spanyol bajnokságban 3. helyen álló Sevilla testén keresztül. A West Ham ellenben távolról sem várhatta jó formában a Leicester elleni találkozót, február eleje óta nem nyertek mérkőzést a kalapácsosok. A címvédő rókák nagyon bekezdtek már az 5. percben Mahrez parádés góljával szereztek vezetést a vendégek. A hétközi siker nagy önbizalmat adott a csapat játékosainak, hiszen az EL-címvédőjét ejtették ki a Bajnokok Ligájában. A Leicester lendülete a 7. percben újabb gólt eredményezett, egy bal oldali beadást követően Huth fejelt Randolp kapujába. A 20. percben Lanzini szépített egy remekül kivitelezett szabadrúgás után, mely a bal felső sarokban landolt. A 24. percben az egyenlítés is összejöhetett volna azonban Ayew lövését a Leicester védelme blokkolni tudta. Az első félóra végén Antonios is kiegyenlíthett volna, a vendégek portása azonban a helyén volt és hárította a hazaiak játékosának kísérletét. Az első félidő hajrájában ismét kétgólosra növekedett a két csapat között a különbség miután Vardy megszerezte a címvédő Leicester harmadik találatát is a mérkőzésen. Négy perccel az első félidő vége előtt Lanzini szerezhetett volna újabb találatát, lövése elkerülte a kaput és a kapu bal oldala mellé szállt. Fordulást követően Simpson szabadrúgása után Randolp hárított bravúrral. A 63. percben Carroll passzát követően Ayew tovább csökkentette csapata hátrányát. A folytatásban a hazai együttes volt az aktívabb, de az egyenlítés már nem sikerült, előbb Antonio majd Carroll puskázott el komoly lehetőséget. Idegenbeli győzelmével megtörte rossz sorozatát a címvédő Leicester, miután 13 nyeretlenül megvívott mérkőzés után nyertek ismét Mahrezék. Érdekesség, hogy Craig Shakespeare lett a PL történetének első olyan menedzsere, akinek csapata az első három bajnokiján egyaránt legalább három gólt szerzett.

https://www.youtube.com/watch?v=h3rko1bFX1w

 

Sunderland – Burnley 0:0
Helyszín: 
Stadium of Light (Sunderland) Vezette: Madley
Gólszerzők:

Sárga: Gibson (58.), Borini (81.), Jones (86.) ill. Barton (23.)
Kiállítás: 

A Sunderland – Burnley összecsapáson a liga utolsó helyezettje fogadta a bajnokság legrosszabb idegenbeli mérlegével rendelkező újoncot. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, több gólszerzési lehetőséggel. A találkozó első komolyabb helyzetét a 17. percben a vendégek hagyták ki, miután Arfield szabadrúgása nem sokkal kerülte el a kapu jobb oldalát. A hazaiak első komolyabb lehetőségét a 32. percben jegyezhettük fel, miután Januzaj ívelte Gibson irányába labdát, amit a hazaiak játékosa a kapu fölé fejelt. Négy perccel az első félidő vége előtt a vendégek megszerezhették volna a vezetést azonban Barnes a kapu jobb oldala mellé lőtt. Fordulást követően a hazaiak percei következtek, az 51. percben előbb Januzaj majd egy perccel később Larsson puskázott el óriási lehetőséget. A folytatásban is a fekete macskák előtt adódtak lehetőségek a 65. percben Jones  jól érkezett a beadásra, de fejese nem elég pontos és messze a kapu jobb oldala mellé ment. Három perccel később ismét Januzaj került helyzetbe, de ezúttal sem célzott pontosan a hazaiak játékosa. A folytatásban sem született gól, így gól nélküli döntetlennel ért végett a találkozó ezzel pedig a Sunderland továbbra is komoly bajban van és szinte biztosra vehető a kiesésük.

Képek: premierleague.com

O.G.