Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Több újonc is utazik Portugáliába

Igen fontos világbajnoki selejtező vár a magyar válogatottra egy hét múlva, és a betegség, eltiltás, valamint sérülés igencsak átírta a kapitány programját.

A korábbi liverpooli támadó pótlja Németh Krisztiánt. - foó: UEFA:com

A korábbi liverpooli támadó pótlja Németh Krisztiánt. – foó: UEFA:com

A heti munka alapján az NB I-ből három újonc kaphat szerepet Lisszabonban, az egy hét múlva sorra kerülő fontos vb-kvalifikációs meccsen Portugália ellen. Itthonról ugyanis Vinícius, Eppel Márton és Holman Dávid is tagja az utazó keretnek. Ami a légiósokat illeti, Németh Krisztián betegség miatt kénytelen itthonról szurkolni. A helyét a Serie B-ben futballozó novarai Adorján Krisztián veszi át. Utóbbi bár újonc, mégsem az, hiszen 2015-ben már tagja volt Bernd Storck amolyan távlati keretének.

„A három új kerettag kitűnő benyomást tett rám, így velünk utaznak Portugáliába. Viszont azoknak is köszönöm az egész heti kemény munkát, akik ezúttal nem kerültek be a Portugáliába utazó keretbe. Úgy vélem, a tapasztaltabb és a fiatal játékosok kitűnő egyveleget alkotnak a csapatban. Utóbbiak sorát vasárnaptól Sallai Roland és Kalmár Zsolt is gyarapítja majd.” – beszélt a kerettel kapcsolatosan Storck.

Többen ugyanakkor nem léphetnek, lépnek pályára az Eb-n is szerepelt csapatból: Nikolics Nemanja, és Elek Ákos klubváltása miatt nem kapott meghívót, Klienheisler László eltiltását tölti, míg Guzmics Richárd sérüléssel bajlódik.

A magyar keret március 19-én és 20-án még megvárja a légiósokat, majd 21-én, kedden elutazik a mérkőzés helyszínére, hogy Lisszabonban akklimatizálódva készüljön a szombati összecsapásra.

A magyar keret (zárójelben a klub és a válogatottság száma/gól):
Dibusz Dénes (Ferencváros, 4), Gulácsi Péter (RB Leipzig, 7), Megyeri Balázs (Greuther Fürth, 1) – kapusok

Bese Barnabás (Le Havre, 4/0), Fiola Attila (Videoton, 19/0), Hangya Szilveszter (Vasas, 1/0), Kádár Tamás (Dinamo Kijev, 37/0), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Sheva, 8/0), Lang Ádám (Dijon, 18/1), Pintér Ádám (Greuther Fürth, 25/0), Vinícius Paulo (Videoton, újonc) – védők

Gera Zoltán (Ferencváros, 96/26), Holman Dávid (Debrecenin VSC, újonc), Kalmár Zsolt (Bröndby, 7/0), Lovrencsics Gergő (Ferencváros, 15/1), Nagy Ádám (Bologna, 15/0) – középpályások

Adorján Krisztián (Novara, újonc), Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda, 86/20), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin, 15/3), Eppel Márton (Honvéd, újonc), Priskin Tamás (Slovan Bratislava, 60/17), Sallai Roland (Palermo, 1/0), Szalai Ádám (Hoffenheim, 40/13) – támadók.

Világbajnoki selejtező:
március 25., 20.45, Lisszabon
Portugália – Magyarország –tv: M4 Sport

A csoport állása:

vb-qual
Gavalovits Sándor