Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Benfica kapusát akarja a City! – lapértesülés

A Record információi szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City a nyári transzfer időszak folyamán szeretné leigazolni az SL Benfica ifjú brazil portását, nevezetesen Edersont

letöltés (1)

A Pep Guardiola által irányított manchesteri gárdának nem kevés pénzt kellene kifizetnie a 23 esztendős hálóőrért, hiszen állítólag a szerződése tartalmaz egy 45 millió fontos kivásárlási záradékot. Edersont nem mellesleg 2023 júniusáig köti kontraktus jelenlegi állomáshelyéhez. 

Ederson Moraest 2009 nyarán igazolta le az SL Benfica. A lisszaboni klub akadémiáján két évet húzott le, majd jó időre távozott. Először a másodosztályban szereplő Ribeirao csapatához igazolt, ahol 2011-2012-ig védett, ezt követően az élvonalban érdekelt Rio Ave gárdájához került, itt három esztendőt húzott le. A 2015-ös nyári transzfer időszak során visszatért a Benficához, jó ideig másodhegedűsnek számított Julio Cesar mögött, majd amikor a rutinos honfitárs sérülés bajlódott megkapta az esélyt a bizonyításra, mellyel élni is tudott. Az idény elején ismét Cesar védett, aztán rövid időn belül végérvényesen ő lett az első számú kapus. A neves portugál klub színeiben ezidáig minden frontot egybe véve 50 találkozón jutott szóhoz, a hálója pedig 28 meccsen maradt érintetlen. 

Németh Boldizsár