Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Gladbach otthonában nyert a Bayern München! – eredmények, tabella

A Dieter Hecking által irányított Borussia Mönchengladbach a Carlo Ancelotti vezette Bayern Münchent látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 25. fordulójának vasárnapi játéknapján. 

EA7D4522-22CD-4177-A44E-6C1AE897A935

Az összecsapás első említésre méltó momentumára mindössze 40 másodpercet kellett várni, amelyet a vendég együttes javára jegyezhettünk fel. Ekkor Arjen Robben került helyzetbe, amit a holland labdarúgó végül nem tudott kihasználni, ráadásul a kísérlete erőtlenre is sikeredett. Ebből kifolyólag Sommer számára nem okozott komolyabb problémát a lövés hárítása. A 17. minutumban Franck Ribery ívelt középre, melyet követően Robert Lewandowski fejelt a léc fölé. A 25. percben Ribery passza után Lewandowski előtt akadt komoly lehetőség, a lengyel támadó azonban nem tudta gólra váltani a ziccert, mivel Sommer jól zárta a szöget és védte a próbálkozását. A 43. minutumban Robben eresztett meg egy lövést 16 méterről, amely balszerencséjére a keresztlécen csattant, a kipattanót követően Lewandowski fejjel próbálta hálóba juttatni a labdát, de Sommer óriási bravúrral védeni tudta a lengyel bólintását. 

A fordulás után a hazai együttes veszélyeztetett először, a 62. percben Raffael eresztett meg egy távoli löketet, amely nem sokkal, de végül elsuhant a bal oldali léc mellett. A 63. minutumban sokadik helyzetét már gólra tudta váltani a Bayern München, Thiago beívelését követően Thomas Müller vette be az ellenfél hálóját. Az utolsó 10-15 percben mindent megtett annak érdekékben a Mönchengladbach, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak, ám ez nem sikerült a számukra. Nos, összességében a bajorok megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. 

Borussia Mönchengladbach – Bayern München 0-1 (0-0)
Helyszín:
Borussia-Park
Gólszerzők: – ill. Müller(63.)
Sárga: – ill.
Martinez(87.)
Kiállítás: 

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Vestergaard, Wendt – Herrmann(Hazard 64.), Jantschke(Drmic 73.), Strobl, Hofmann – Hahn(Bénes 81.), Raffael. Vezetőedző: Dieter Hecking. 

Bayern München: Neuer – Lahm, Martinez, Hummels, Alaba – Alonso(Kimmich 77.), Thiago – Robben(Sanches 85.), Müller, Ribery(Coman 72.) – Lewandowski. Vezetőedző: Carlo Ancelotti. 

A Bundesliga 25. fordulójának további végeredményei:

Borussia Dortmund – Ingolstadt 1-0
Augsburg – Freiburg 1-1
Hoffenheim – Leverkusen 1-0
Köln – Hertha 4-2
Werder Bremen – RB Leipzig 3-0
Wolfsburg – Darmstadt 1-0
Frankfurt – Hamburg 0-0
Mainz – Schalke 0-1

A Bundesliga állása 25 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 03. 19. 192327

A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!