Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “Karrierem legbüszkébb pillanatainak egyikét élem most!”

Az angol élvonalbeli Manchester City vasárnap kora este a Liverpool FC együttesével nézett farkasszemet az Etihad Stadionban (bővebb összefoglalónkért KATT), a rangadó pedig 1-1-es döntetlennel zárult. A manchesteriek katalán menedzsere, Pep Guardiola azonban nem bánkódik az elhullajtott két pont miatt, sőt…

skysports-sergio-aguero-manchester-city-premier-league-football_3912951Agüero egyenlítő góljának pillanata (fotó: Sky Sports)

A mérkőzés igazán komoly iramot hozott, kis túlzással abban is elfáradhatott az egyszeri néző, hogy csupán figyelemmel követte a második félidőt. A találkozón igazságosnak mondható döntetlen született, és Guardiola nem is elégedetlen az egy ponttal.

“El se tudjátok képzelni, mennyire büszke vagyok” – mondta a meccs utáni interjúban Pep. – “Karrierem egyik legbüszkébb pillanata ez.”

S hogy pontosan miért is mondta ezt Guardiola? Nem habozott kifejteni.

“A Bajnokok Ligájából történő kiesésünk után nagyon, nagyon szomorúak voltunk, nem is igazán beszéltünk az edzések során. De most megérkeztünk az Etihadba, hogy összecsapjunk a Liverpoollal, melynek egész szezonban nem volt európai kötelezettsége, és a küzdés, a sok futás, a megfelelő szellemiségünk mérhetetlenül boldoggá tett engem.”

A rangadón Jürgen Klopp Liverpoolja jutott vezetéshez, James Milner büntetőből vette be Willy Caballero kapuját, ám a nagyot hajrázó City egy pontot megmentett, Sergio Agüero találatával egalizált ugyanis.

“Ahogy minden meccsen, most is nekünk volt több helyzetünk, de az, hogy képtelenek vagyunk betalálni, egyedül a mi problémánk” – folytatta Guardiola. – “Anglia egyik legjobbja ellen játszottunk, de mint mindig, most is támadni és nyerni akartunk. Mindig tiszteljük a közönségünket, de természetesen csalódottak vagyunk, amiért nyerni már nem tudtunk.”

A válogatott szünetet követően újabb rangadó vár Pep Guardiola együttesére, akkor az Arsenalhoz látogatnak majd bajnoki mérkőzés keretein belül. Kérdés, vajon akkor is büszkévé teszik-e mesterüket a világoskékek?

Szerző: Draskovics Tamás