Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Ibra és Pogba nélkül is három pontot szerzett a United – VIDEÓVAL

Az angol első osztályú labdarúgó-liga (Premier League) 29. fordulójának vasárnapi játéknapját a Middlesbrough és a Manchester United csatája nyitotta. A vendég “vörös ördögök” Paul Pogba és Zlatan Ibrahimovic nélkül voltak kénytelenek kiállni a kiesőhelyen álló, Aitor Karanka vezetőedzőt az elmúlt napokban elveszítő újonc ellen, de a győzelem így is elvárás volt José Mourinho fiaival szemben.

655125354Fellaini és Lingard voltak a United hősei (fotó: premierleague.com)

Az eltiltott svéd és a sérüléssel bajlódó francia klasszis nélkül is manchesteri nyomással indult a mérkőzés, nagyjából öt-hat percnyi játék után Marcus Rashford tette próbára először Victor Valdés kapust, de az egykori MU-hálóőr nagyot védett!
A United az utóbbi időben látott 3-4-3-as avagy 3-4-2-1-es felállásban játszott a mai mérkőzésen is, a Bailly, Smalling, Jones tengely felelt a támadások elhárításáért, míg a széleken szárnyvédőkként rohangált fel-alá Young és Valencia. Mindenesetre a mérkőzés következő helyzete már a hazai csapaté volt, Gastón Ramírez hosszúra tartó lövésénél De Geának kellett figyelnie és vetődve hárítani a próbálkozást! A 23. percben elképesztő jelenetnek lehettünk szemtanúi, ugyanis a United egészen a Boro kapujáig viharzott, egy pontos centerezésre Rashford érkezett, de közvetlen közelről leadott lövését emberfeletti bravúrral védte ki Valdés, az ismétlést Valencia küldte rá kiszorított helyzetből, de a katalán kapus ezúttal is útját állta a kapuba tartó labdának!

Ahogy telt az idő, a Middlesbrough egyre kevésbé tudott kilépni saját térfeléről, helyenként igen komoly gondot okozott a labdakihozatal Steve Agnew csapatának. A fokozódó nyomást szűk fél óráig bírta a piros-fehér mezes gárda, Ashley Young pazar beadása után ugyanis Fellaini fejelt a kapuba, Valdés ezúttal már tehetetlen volt (igaz, nem a legjobb ütemben lépett ki a kapujából). 0-1!
A Boro kis híján egyből válaszolt azonban, ám Fabio beadása után Negredo fejelt kapu mellé az öt és feles vonaláról. A félidő hátralévő részében értelemszerűen próbáltak támadólag fellépni a hazaiak, más választásuk ugyanis nem nagyon volt egy gólos hátrányban, de igen kevés fantázia szorult a játékukba. José Mourinho csapata különösebb gondok nélkül tartotta meg előnyét a szünetre.

A második játékrész elején sokáig semmiféle eseményt nem jegyezhettünk fel, a Boro erőtlen próbálkozásaiban alig rejlett valamiféle veszély. Ráadásul a 62. percben még messzebb kerültek a pontszerzéstől Negredóék, ugyanis Lingard hatalmasat villant: a United angol válogatott támadó középpályása zavartalanul vezethette a labdát métereken keresztül, megnézte magának a bal felsőt, és elemi erővel tűzte oda a labdát. Csodálatos gól, 0-2 ezzel!

Több se kellett Steve Agnew vezetőedzőnek, Gestede és Traoré behozatalával igyekezett lendíteni csapata támadójátékán, míg José Mourinho Mata helyére küldte be Rojót, amelyből egyértelműen következett, hogy az MU immár eredménytartásra törekszik. Nos, Agnew húzása nem bizonyult rossznak! Ugyanis a 77. percben Smalling képtelen volt felszabadítani a kapu előtt, a labda Gestede elé került, a szemfüles csatár pedig közelről vette be a kék mezesek kapuját. 1-2! Érdekesség, hogy 510 perc után szerzett újra bajnoki gólt a Boro.

A Manchester United ekkor már gyakorlatilag négy középső védővel őrizte kapuját, tehát igencsak defenzívre vette a figurát Mourinho. A 93. percben azonban így is meglőtte harmadik, mindent eldöntő találatát a vendég csapat, igaz kellett ehhez Valdés is: egy hazapasszolt labdánál elcsúszott a hálóőr, Valencia begyűjtötte a labdát és az üres kapuba gurított. 1-3! Ez a mérkőzés végeredménye is, a manchesteriek bezsebelték a három pontot idegenben, és tapadnak a BL-helyen álló csapatokra.

Premier League, 29. forduló:

Middlesbrough – Manchester United 1-3 (0-1)
Helyszín: Middlesbrough, Riverside Stadion (32 689 néző); Vezette: J. Moss
Gólszerzők: Gestede (77.) ill. Fellaini (30.), Lingard (62.), Valencia (93.)
Sárga lapok: Clayton (33.) ill. Jones (25.)

Middlesbrough: Valdés – Barragan, Espinosa, Gibson, Fabio – Clayton, Leadbitter (Gestede 67.), De Roon – Downing, Ramírez (Traoré 68.), Negredo. Vezetőedző: S. Agnew

Man. United: De Gea – Bailly, Smalling, Jones – Valencia, Fellaini, Carrick, Young – Mata (Rojo 69.), Lingard (Martial 80.) – Rashford (Darmian 94.). Vezetőedző: J. Mourinho

Videó a gólokról:

http://www.dailymotion.com/video/x5f8umj_all-goals-hd-middlesbrough-1-3-manchester-united-19-03-2017_sport

Szerző: Draskovics Tamás