Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Magabiztos római-siker a Sassuolo ellen – videóval

A Roma épphogy kiesett hétközben az Európa-liga nyolcaddöntőjében a Lyon ellen, de a bajnoki címért még versenyt futna, ezért is kötelező volt a ma esti olasz bajnoki 29. fordulójának zárásán a győzelem a Farkasoktól.

IMG_20170319_223240

Dzeko és Salah is betalált a Sassuolo ellen (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

A fővárosi klub már a harmadik percben előnybe került volna a Sassuolóval szemben, de Salah lövését fogta a vendégek kapusa. A következő percben Defrel a túloldalon talált volna be, de közeli lövését fölé szállt. A 9. minutumban viszont sikerrel járt Defrel, aki a Sassuolo vezetését nagy góllal szerezte meg (0-1). Nem kellett viszont túl sokat várni az egyenlítésre, hiszen a 16. minutumban Parades szép találattal egalizált (1-1). Helyzet és gól itt is, ott is, a 20. percben megint a vendégek szereztek volna vezetést, de Politano próbálkozását Szczesny védeni tudta. A félidő vége felé közeledve Rüdiger felé szállt a beadás, de a hazai játékos fejese elkerülte a Sassuolo kapuját a 41. percben. A hosszabbítás második percében El Shaarawy próbálkozása akadt be majdnem, de ekkor sem tudott vezetést szerezni a Roma, Consigli védett. Viszont a kipattanót már a következő percbe lépve Salah vágta be a kipattanót, és szerzett előnyt a Farkasoknak (2-1).

A fordulás után Strootman passza után Dzeko talált be, ezzel pedig már kettővel vezetett a hazai klub (3-1). Három perccel ezután közelről is betalált volna a bosnyák, de azt a lövését már hárította a vendégek kapusa. A lefújásig már nem adódott nagyobb helyzet, így több gól sem születhetett. A Roma így is kétgólos győzelmet aratott, megfordítva a Sassuolo elleni bajnokiját, és a Farkasok ezzel 8 pontra vannak másodikként az éllovas Juventustól. A Sassuolo ezzel szemben a 15. helyen zárta a fordulót.

AS Roma – Sassuolo 3-1 (2-1)
Helyszín​: Stadio Olimpico. Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: Paredes (16.), Salah (45+3)., Dzeko (68.), ill. Defrel (9.)
Sárga lapok: Strootman (90+4.) , ill. Letschert (37.), Peluso (90+3.)
Kiállítás:

AS Roma: Szczesny – Manolas, Fazio, Rüdiger – Peres (Dzeko 60.), Parades (De Rossi 87.), Strootman, Emerson – Naingollan, El Shaarawy – Salah (Perotti 76.). Vezetőedző: Luciano Spaletti

Sassuolo: Consigli – Letschert (Lirola 46.), Acerbi, Peluso, Dell’Orco – Pellegrini, Missiroli (Ricci 69.), Duncan – Berardi, Defrel (Matri 58.), Politano. Vezetőedző: Eusebio di Francesco

A Serie A góllövőlistájának élmezőnye
1. Belotti (Torino) – 22 gól
2. Dzeko (AS Roma) – 21 gól
3. Icardi (Inter), Mertens (Napoli) – 20 gól
5. Higuaín (Juventus) – 19 gól
6. Immobile (Lazio) – 17 gól

A 29. forduló eredményei

IMG_20170319_225346

A bajnokság állása 29 fordulót követően

IMG_20170319_224349

Nagy Dávid