Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmi pillanatok, Sallai-gól a Serie A-ban, Bénes debütált a Bundesligában!

A mai nap folyamán két történelmi pillanatnak is szemtanúi lehettünk. A legelső Sallai Roland nevéhez fűződik, Palermo színeiben futballozó magyar tehetség megszerezte élete első gólját a Serie A-ban, az ifjú futballista az Udinese hálóját vette be. Bár Bénes László nem magyar, hanem szlovák színekben rúgja a bőrt, de természetesen róla sem szabad elfeledkezni. A Mönchengladbach kötelékébe tartozó középpályás csereként először léphetett pályára a Bundesligában, ráadásul a Bayern München ellen. 

183135319-a68a8bfb-cbc8-4e60-bd30-e341344ac3abSallai Rolandot ünneplik a társak a gólját követően. 

Nos, mint az köztudott, a magyar légiósaink nem igazán voltak sikeresek az elmúlt években Olaszországban, de úgy fest, hogy Balogh Norbert, Nagy Ádám és Sallai Roland megváltoztatja ezt. Mint ahogy azt már említettük, Sallai gólt szerzett az Udinese ellen. Magyar gólt legutóbb 2011 márciusában ünnepelhettünk, ami Rudolf Gergely nevéhez fűződik, a korábbi válogatott támadó az AC Milan kapuját vette be akkor. 

Sallai Roland góljáért KATT!

benes_08-13-02-10Az ifjú Bénes László a Bayern ellen debütálhatott a Bundesligában.

Bénes László ugyebár jelenleg a szlovák u21-es válogatott tagja, de korábban már futballozott Magyarországon is. A még mindig csak 19 esztendős dunaszerdahelyi születésű futballista 2011-2014-ig a Győri ETO kötelékébe tartozott, ahol nemcsak az utánpótlás csapatokban kapott lehetőséget. A klub legjobbjai között 2014 júniusában, egy Honvéd elleni bajnokin kapott lehetőséget csereként. Jelenlegi klubjához, azaz a Borussia Mönchengladbachoz 2016 nyarán csatlakozott. A Német Kupában már szóhoz jutott a felnőttek között, míg a bajnokságban a mai napig csak padról figyelhette társait. Az ifjú Bénes a 81. percben állt be a Bayern München elleni összecsapáson. 

Németh Boldizsár